Verksamhetsutvecklare blåa livsmedel, distans
Bli det du läser. Gå en YH-utbildning till Verksamhetsutvecklare blåa livsmedel på Folkuniversitetet. Arbetslivet behöver dig!
- Utbildningsstart
- 2024-09-02
- Omfattning
- 300 YH-poäng
- Studietakt
- 75%
- Antal platser
- 40
- Antal veckor LIA
- 19 veckor på 75%
Efter utbildningen kan du arbeta som
- verksamhetsutvecklare
- produktutvecklare
- produktionsutvecklare
- säljare
- inköpare
- upphandlare
Studiemedel
Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.
Ansökan öppnar den 15 februari 2024.
Arbetsmarknad
Den blåa livsmedelsbranschen står inför ett skifte med fokus på inhemsk produktion, ett proteinskifte där blå mat tar en mer framträdande roll och där konsumenternas efterfrågan på hållbart producerad mat ökar. De företag som står bakom denna utbildning representerar en bredd av branschen, från etablerade företag inom fiske eller förädling, till innovativa, nyare företag med fokus på odling av fisk, skaldjur eller alger och från olika delar av landet. De etablerade företagen vittnar om behov av att ställa om produktion och processer samt behov av utbildad arbetskraft. De nyare och innovationsföretagen ser framför sig en stor uppskalning av produktionen utifrån proteinskiftet.
Utbildningens mål
Efter avslutad utbildning kommer du att kunna möta arbetslivets behov av bred kompetens inom den blåa livsmedelskedjan. Du kommer ha rätt kunskaper och kompetenser för att bidra till att driva, utveckla och skala upp verksamheter inom sektorn genom att främja hållbarhet, kvalitet, innovation och ekonomisk tillväxt. Sektorn är mångfacetterad och innefattar flera områden som odling, förädling, fiskerihantering, vilket kräver en bred kompetensbas och en tillräcklig mängd specialister. Branschen har en stor efterfrågan på kompetenta yrkespersoner.
Kurser
- Hållbar livsmedelskedja, 15 YH-poäng
- Blåa ekosystem, 10 YH-poäng
- Lärande i arbete 1, 10 YH-poäng
- Hållbart affärsmannaskap och projektledning, 40 YH-poäng
- Blå livsmedelsproduktion 1: Råvarukunskap och primärproduktion, 50 YH-poäng
- Lärande i arbete 2, 25 YH-poäng
- Blå livsmedelsproduktion 2: Förädling, 50 YH-poäng
- Blå livsmedelssäkerhet och livsmedelslagstiftning, 20 YH-poäng
- Logistik och marknad, 10 YH-poäng
- Lärande i arbete 3, 40 YH-poäng
- Examensarbete, 30 YH-poäng
Har du frågor?
Kontakta Peter Moritz
Skicka e-post till Peter Moritz peter.moritz@folkuniversitetet.se
Ring Peter Moritz på nummer 046 19 77 00