Sök Meny
Samarbeten på Folkuniversitetet

Samarbeten och medlemskap

Folkuniversitetet har samarbetsavtal med olika organisationer, både lokalt och nationellt. Här presenteras våra rikstäckande samarbeten och medlemskap.

Senioruniversitet

Senioruniversitet och pensionärsuniversitet, av pensionärer för pensionärer. Föreningar för "Tredje ålderns universitet" - finns på universitets- och högskoleorter i Sverige och utomlands. De är politiskt, fackligt och religiöst obundna.

Hem och samhälle

Hem och Samhälle anordnar utbildningar och kurser i samarbete med Folkuniversitetet. Förbundet arbetar med samhällsengagemang och driver sin studieverksamhet i samarbete med Folkuniversitetet.

Finansinspektionen och Pensionsmyndigheten

Folkuniversitetet samarbetar med Finansinspektionen och Pensionsmyndigheten kring folkbildningsprojektet "Trygga din ekonomiska framtid". Det finns ett stort behov av opartisk information. Många människor behöver mer kunskaper för att kunna ta beslut kring sin pension och sitt sparande.

Vetenskap och allmänhet

Folkuniversitetet är medlem i Vetenskap och allmänhet, en ideell förening som vill främja dialog och öppenhet mellan forskare och allmänhet – särskilt unga.

Studieförbunden

Folkuniversitetet är medlem i de tio studieförbundens bransch- och intresseorganisation Studieförbunden, som arbetar med att synliggöra folkbildningen och dess viktiga roll i samhället.

Internationella nätverk

Folkuniversitetet är medlem i flera internationella nätverk, både i Norden och Europa.

Rabatt på kurslitteratur

Som deltagare, elev eller anställd hos Folkuniversitetet får du 5 % rabatt när du köper böcker på Adlibris och Bokus. Där kan du köpa grammatikboken till språkkursen eller romanerna till studiecirkeln. På Ferdosi Studium i Stockholm får du 25 % rabatt.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila