Praktisk information
Läs mer om uppdragsavtal, avgifter, antagningskrav, högskolepoäng, tentamen och praktik.
Uppdragsavtal
Webbdesigner 60 hp är en uppdragsutbildning som måste finansieras av arbetsgivaren. Företaget som anmäler deltagare till utbildningen ingår ett avtal med Högskolan Väst avseende uppdragsutbildning. Vid anmälan ska beställaren bekräfta avtalsvillkoren.
Läs mer om uppdragsutbildning här
Avgift
Avgiften för utbildningen är 109 500 kronor exkl. moms och delas upp och faktureras med 50% vid två tillfällen under utbildningen.
Avgiften måste betalas av arbetsgivaren. Det köpande företaget ingår ett uppdragsavtal med Högskolan Väst som garanterar utbildningens akademiska examination. Arbetsgivaren måste vara juridisk person (enskild firma kan inte ingå uppdragsavtal). Privatpersoner kan inte köpa uppdragsutbildning.
Arbetsgivare och medarbetare binder sig för ett block i taget. Det ger både kontinuitet och flexibilitet. I avgiften ingår all undervisning, handledning, litteratur och studiematerial.
Utbildningen är inte CSN-berättigad då den är en uppdragsutbildning som finansieras av arbetsgivaren.
Antagningskrav
I en uppdragsutbildning är det arbetsgivaren som utser deltagaren och bestämmer vem av sina medarbetare som ska gå utbildningen. Arbetsgivaren ansvarar också för att deltagaren har lämplig bakgrund och goda förutsättningar för att klara studierna. Inte minst är det viktigt att arbetsgivare och medarbetare har en tydlig plan för hur studierna ska planeras och hinnas med.
Det finns inga formella behörighetskrav för att en sökande ska antas men det är viktigt att deltagaren har kapacitet att bidra med sina erfarenheter i utbildningen och att deltagaren klarar av att bedriva studier på högskolenivå. Vi rekommenderar allmän behörighet för högskolestudier, men utbildningen är även relevant för deltagare som har tidigare akademiska studier på meritlistan. Uppdragsutbildningen webbdesigner 60 hp ges tillsammans med ordinarie utbildning.
Högskolepoäng
Godkänt resultat i respektive delkurs ger akademiska högskolepoäng från Högskolan Väst.
De enskilda delkurserna omfattar 7,5 högskolepoäng. Godkänt resultat i samtliga delkurser ger sammanlagt 60 högskolepoäng.
Lärare på utbildningen
Högskolan Väst och Folkuniversitetet har lärare som tillsammans har en både bred och djup ämneskunskap samt gedigna pedagogiska färdigheter och en pedagogisk samsyn. De har erfarenhet av att undervisa varierade grupper av studenter och deltagare på olika nivåer och är vana att anpassa sin undervisning efter olika gruppers behov.
Förutom Högskolan Västs egna lärare kan externa lärare och praktiker från näringslivet komma att hålla i vissa undervisningsmoment. Lärarlaget jobbar nära tillsammans i utvecklingen av utbildningen i stort och kurserna mer specifikt för att skapa progression och en röd tråd.
Tentamen
Det förekommer många olika typer av grupparbeten, och det är ofta upp till grupperna när, var och hur de genomförs. Kurserna examineras genom hemtentamen samt inlämningsuppgifter förekommer. Olika tider, oftast obundna i tid på dygnet.