Bra att veta

Här har vi samlat all praktisk information om Dansstudions kurser och ger svar på några av de vanligaste frågorna om vår verksamhet.

Terminer

Vårterminens kurser startar generellt vecka 5 - 6. Höstterminens kurser startar generellt vecka 36 - 37. Antal kurstillfällen och vad som gäller för din kurs hittar du vid respektive kurssida.

Lovdagar

Våra danskurser har generellt uppehåll under skollov och högtidsdagar, men undantag förekommer. Information för vad som gäller din kurs hittar du på respektive kurssida.

Inställda kurstillfällen

Ibland måste ett kurstillfälle ställas in av olika anledningar, exempelvis att läraren med kort varsel blivit sjuk. Meddelande om detta går då ut genom e-post och SMS till det nummer och den e-postadress ni angivit vid bokning. Vi kompenserar alltid den inställda lektionen och oftast genom en förlängning av terminen.

Lektionstid

Du behöver vara ombytt och på plats i god tid till kursträffens starttid. I lektionstiden ingår en avrundningstid för att nästa grupp ska hinna börja på utsatt tid. Vänligen respektera en stängd dörr om du kommer sent, för att inte bryta koncentrationen och arbetet för resten av deltagarna.

Byta kurs

Om du känner att det känns fel med nivå, grupp eller dansstil när kursen startar, tala med din lärare.  Läraren hjälper dig gärna att hitta ett bra alternativ eller hänvisar dig vidare till vår kundtjänst. Kontakta alltid Kundservice för att göra ombokning så att du är listad på rätt kurs.

Hoppa på redan startad kurs

Lite sen i starten? I mån av plats kan du hoppa på i en kurs som startat fram till och med kursens tredje kurstillfället. Kontakta alltid Kundservice för att göra ombokning så att du är listad på rätt kurs.

Kurser som avslutas med föreställning

En del av våra kurser avslutas med en större gemensam föreställning. Vid höstterminens slut genomförs en barnföreställning, där kurser för barn 6 - 12 år medverkar.  Vid vårterminens slut genomförs en ungdomsföreställning, där kurser för ungdomar 13 år och uppåt medverkar. Vilka kurser som medverkar varierar utifrån vad aktuell grupp vill fokusera på. Information om föreställning, biljettköp, scenkläder mm. görs i löpande utskick under terminen gångs, till de kurser som berörs.

Prova på-dagar

Innan varje terminsstart erbjuder vi ett gratis prova på-tillfälle, där du har möjlighet att prova utvalda kurser inom olika dansstilar och åldersgruppen. Alla som är intresserade av att dansa - nybörjare till mer erfarna - är välkomna. Prova på-schemat hittar du på vår hemsida ett par veckor innan terminsstarten.

Kläder och omklädningsrum

Du behöver bekväma kläder att röra dig i och skor för inomhusbruk. För mer information se aktuell kursbeskrivning. Det finns tillgång till omklädningsrum och dusch hos oss. För små barn som behöver hjälp med ombyte används det omklädningsrum som den vuxne skulle välja vid eget ombyte. För allas trivsel ber vi att omklädning sker endast i omklädningsrum. Du ansvarar själv för dina tillhörigheter. Det finns ej möjlighet att låsa in dem hos oss.

Värdesaker och kvarglömt

Vi kan tyvärr inte ansvara för eventuellt kvarglömda värdesaker och andra personliga ägodelar. Vi rekommenderar att du tar med värdesaker och annat som du inte vill lämna oövervakat in i danssalen. Det du tar med till danssalen behöver du förvara på ett bra sätt och ska ej ligga löst utspritt.

Kvarglömda saker (kläder, skor och dylikt) samlas i ”upphittat-korgar” som står i entrén till danssalen. Upphittade värdesaker tas om hand av vaktmästeriet, telefon: 013-10 20 67, vardagar kl. 07.00 - 12.00, och återfås mot beskrivning. Vid terminens slut skänks allt som inte hämtats till välgörenhet.

Vattenflaska i danssalen?

Ha gärna vattenflaska tillgänglig under klass. Din kursledare säger till när det passar att ta en drickpaus.

Mat och dryck

Mat och dryck får ej förtäras inne på Folkuniversitetets Dansstudio. Undantag för vattenflaska och eventuellt någon frukt eller grönsak. Respektera allergier och överkänsligheter. Det råder förbud mot nötter och jordnötter i alla våra lokaler.

Övrigt som är viktigt för allas trivsel

  • Undvik parfym, hårspray och andra starkt doftande medel i våra lokaler.
  • Respektera gränsen för utomhusskor.
  • Djur får ej medtas in i lokalerna.  
  • Hos oss är alla kursdeltagare, lärare och annan personal lika välkomna och bemöts med vänlighet. Alla kursdeltagare har fått en deltagarkod som de själva kan ta sig in med. Släpp ej in obehöriga i Folkuniversitetets Dansstudio. Uppmärksamma gärna personal på individer som tycks vistas i lokalerna obehörigt.

 

VANLIGA FRÅGOR KURSER FÖR BARN OCH UNGA 2-12 ÅR.

Vilken åldersgrupp och nivå ska jag anmäla mitt barn till?

Barn placeras i en grupp med jämnåriga. Åldersangivelserna avser barnens ålder vid kursstart. För att till exempel delta i en 3-årsgrupp bör deltagaren alltså ha fyllt tre år när kursen börjar. För att delta i en 4-5-årsgrupp ska du ha fyllt fyra, osv. Förkunskaper är riktlinjer. Läraren ansvarar för att rekommendera barnen lämpligare nivå om så behövs.

Vad ska de  minsta barnen ha för kläder?

Mjuka kläder som är bekväma att röra sig i. Halksockor på fötterna är bra. Ett tips är att avvakta med att handla eventuella kläder tills efter första kurstillfället och stämma av med läraren om vad som passar bäst.

Hur gör jag om mitt barn inte vill fortsätta med sin danskurs?

För de yngsta deltagarna tillämpar vi våra anmälningsbestämmelser avseende att anmälan är bindande, på ett lite mjukare sätt. Ett litet barn kan inte föreställa sig allt vad det innebär med att dansa i grupp, och grunden för dans här hos oss är att det ska vara roligt! Det kan finnas olika skäl till varför det inte fungerar. Vänd dig till läraren, vår kundtjänst eller oss på kontoret, vi hjälper gärna till att försöka rätta till det som inte stämmer. Kan vi inte gemensamt hitta en bra lösning får man avboka under terminens första tre veckor. Avgift tas ut för de klasser som passerat på terminen samt administrationsavgift.

Vems namn ska jag ange vid kursbokning via webben?

Observera! Lämna barnets personuppgifter i anmälan. Under "Annan betalare" lämnar du dina egna uppgifter. Var noga med att ange en e-postadress som du kontrollerar regelbundet och ett telefonnummer dit vi kan skicka sms med viktig information.

Lektionstid?

Alla ska vara ombytta och klara i tid för kurstillfället. Uppropet med närvarokollen i början av lektionen fyller en viktig del av gemenskap, gruppkänsla och ingår i lektionstiden. Vi lägger stor vikt vid att alla barn känner sig sedda och välkomna i gruppen. I lektionstiden ingår en avrundningstid för att nästa grupp ska hinna börja på utsatt tid.

Har jag bokat mitt barn till rätt nivå?

Det går ofta att byta grupp vid början av terminen (tillfälle 1 - 3) om det känns fel. Kursledaren hjälper till med att informera och rekommendera deltagare till en lämpligare nivå om det behövs. För byte av kurs behöver ni alltid kontakta vår kundservice. Vid slutet av terminen får alla deltagare även en generell rekommendation om lämplig kurs nästa termin skickad via e-post. För en individuell rekommendation kan ni prata med er kursledare eller ämnesansvarig.

Filma/fotografera?

Ja, barnen är fantastiska! Men vi vill inte att ni tar bilder och filmar dem under klass. Detta då inte alla barn vill eller kan vara med på bild. Innan och efter kan ni fotografera ert barn men var restriktiva med att publicera bilder på sociala medier där andra barn finns med.

Sitta utanför danssalen eller gå ifrån?

När barnen är mellan 4 - 6 år vill vi att förälder/annan ansvarig för barnet sitter utanför danssalen under klassens gång. Från det att barnet är 7 år och känner sig trygg med att ansvarig vuxen går ifrån finns bland annat en kaffeautomat på plan 2.

Titta på i danssalen?

Vi bjuder in anhöriga att titta på i danssalen vid något tillfälle under terminen. Information om det ges i god tid i förväg. Resterande kurstillfällen är utan åskådare.

Var finns nödutgångar och utrymningsplaner?

Det finns tre nödutgångar när vi fort behöver ta oss ut ur Dansstudion. Kursledaren ansvarar för att ta hand om sina respektive grupper om skäl till utrymning skulle ske. Läs igenom information och utrymningsplaner som finns uppsatta i varje studio samt vid entrén.