Mer om utbildningen Läke- och livsmedelstekniker
Undervisning på plats på Folkuniversitetet i Uppsala. Föreläsare här är Hasitha Priyashantha.
Kort om utbildningen
Utbildningen är på heltid och bedrivs på plats i Uppsala. Den varvar lärarledd undervisning med laborationer, självstudier, grupparbeten, handledning, LIA, studiebesök och gästföreläsningar från arbetslivet.
Kurser och innehåll är utformade i nära samarbete med branschen för att möta behovet av utbildade framtida medarbetare. Att koppla studierna till verkligheten och arbetsmarknaden är grundpelaren i vår utbildning.
I labbet. Under ledning av YH-läraren Hasitha Priyashantha (3:a från vänster) varvas grundläggande praktiska laboratoriekunskaper med användbara tips och trix för att optimera laboratoriearbetet.
Lagarbete är en väsentlig del av det kommande arbetslivet, därför ingår grupparbeten som viktiga moment i utbildningen.
Som läke-och livsmedelstekniker är det inte ovanligt att man behöver göra en presentation.
På utbildningen lär man sig presentationsteknik och får öva inför klasskamraterna innan det är dags att ge sig ut i verkligheten.
På Mackmyra, det svenska single malt whiskydestilleriet i Gävle, får de studerande följa destillationsprocessen på nära håll.
Studiebesök är ett självklart inslag i utbildningen. Här får man se det man lärt i klassrummet i verkligheten.