Om utbildningen

Rekryterare är en riktad yrkeshögskoleutbildning, där fokus ligger på sälj och de processer som rör rekrytering.

Syftet med denna yrkeshögskoleutbildning är att täppa till de kompetensluckor som finns i rekryteringsbranschen. Näringslivet har tillsammans med Folkuniversitetet utformat denna utbildning i enlighet med riktlinjer från Myndigheten för yrkeshögskolan. Detta är en 2-årig heltidsutbildning som ger en yrkeshögskoleexamen.

Unikt för denna utbildningsform är närheten till branschen. Flera kurser äger rum på företag som jobbar med rekrytering. Och ledningsgruppen består av representanter från rekryteringsbranschen som bevakar den snabba utvecklingen. De har möjlighet att kontinuerligt påverka och utveckla utbildningens innehåll. På så vis kan utbildningen vara branschnära och matcha de kompetenskrav som ställs på en rekryteringskonsult både idag och i framtiden.

Utbildningens upplägg

Du kommer att få vara med om liveundervisning, workshops, ta del av inspelade föreläsningar samt delta i platsbundna träffar. Läs mer om utbildningens upplägg här.

Utbildningens upplägg grundar sig på Folkuniversitetets pedagogiska grundsyn. Vi vet att samspelet mellan studerande sinsemellan och mellan kursansvarig är en avgörande faktor för att skapa en god inlärningsmiljö. Därför är det viktigt att du deltar i workshops och andra live-aktiviteter.  

Platsbundna träffar

De platsbundna träffarna är fyra stycken. Varje träff är två dagar och båda är obligatoriska. Alla träffar äger rum i Linköping. Första tillfället är i samband med uppropet.

Studera och jobba samtidigt?

Eftersom detta är en heltidsutbildning rekommenderar vi inte att du har ett heltidsjobb vid sidan av. Om du ändå funderar på att jobba samtidigt, är det oerhört viktigt att du planerar så att du kan delta i utbildningens alla aktiviteter. Även de aktiviteter som äger rum live. Eftersom varje del i utbildningen är viktig för att du ska uppnå utbildningens mål och få med dig tillräckligt för att lyckas i rollen som rekryterare. Ta också med i beräkningen att det är heltid som gäller för de kurser som äger rum ute på ett företag (LIA), och då ska du följa arbetsplatsens tider.

Särskilt pedagogiskt stöd

Du som har en funktionsvariation har rätt att få stöd i dina studier inom yrkeshögskolan, så kallat särskilt pedagogiskt stöd.

Om du ska börja studera hos oss och önskar få stöd i dina studier, är du välkommen att kontakta skolan innan utbildningsstart. Skicka ett mejl till: yrkeshogskolan.ost@folkuniversitetet.se. Skriv ”Särskilt pedagogiskt stöd” i ämnesraden. Uppge ditt namn och vilken utbildning du ska läsa.

Läs mer om särskilt pedagogiskt stöd