Praktisk arbetsrätt Distans Live

Plats Distans

Det krävs goda insikter och kunskaper i gällande arbetsrätt för att du med personalansvar ska agera korrekt vid förhandlingar, nyanställningar, omplaceringar och uppsägningar.

Boka nu

För att kunna få ut maximalt av kursen bör du ha arbetslivserfarenhet som gör att du kan relatera till kursinnehållet, detta är dock inte ett krav för att gå kursen.

Mål

Målet är att du ska få goda arbetsrättsliga kunskaper för:

  • att tillämpa regler och avtal vid anställning och uppsägning
  • att agera korrekt i arbetsrättsliga frågor
  • om MBL, LAS och parternas rättigheter och skyldigheter
  • att vara orienterad om arbetsrättens innehåll och betydelse

Innehåll

  • Lagen om anställningsskydd/Anställningsskyddslagen/LAS
  • Medbestämmandelagen/MBL
  • Arbetsmiljölagstiftning
  • Nya Diskrimineringslagen
  • Ledighetslagar

Gruppstorlek

Antalet deltagare är begränsat till 15 personer.

Litteratur och material

Läraren ger dig tips om användbar referenslitteratur under kursens gång, Litteraturen ingår inte i kursavgiften - vi rekommenderar att ni köper in; Arbetsrätt 2024, ISBN: 9789188121585.

Intyg

Intyg utfärdas efter utbildningens slut för de deltagare som varit närvarande minst 75% av tiden och förutsatt att hela avgiften är betald.

Övrigt

Kursen körs uteslutande via Teams så kursledare samt deltagare är online samtidigt vid varje kurstillfälle. I denna kurs kan du sitta hemma och ta del av kursen - allt du behöver är en dator, ipad eller mobil med uppkoppling samt en webbcamera. Vid varje tillfälle ser och hör ni övriga kursdeltagare samt er kursledare.

Kursledare

Kristofer Palmblad

Kristofer Palmblad är personalvetare med många års erfarenhet från HR-branschen. Han har specialiserat sig på personaltvister, har breda kunskaper inom arbetsrätt och förhandlingar och har bland annat tidigare arbetat som HR-chef. Vid Folkuniversitetet i Stockholm undervisar han i arbetsrätt och arbetsmiljö. Förutom att undervisa arbetar Kristofer sedan många år tillbaka som konsult och expert inom arbetsrätt och arbetsmiljö med uppdrag hos bland annat If försäkringar, Kungliga Operan och Oriflame.

Kristofer om att undervisa i arbetsrätt:
”Det händer mycket i arbetsrättens underbara värld och vi har ett av världens mest utvecklade system och regelverk. Ett otroligt maskineri som bara funkar. Att lära ut hur det fungerar i praktiken är oerhört roligt.”

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
14 nov 2024 - 15 nov 2024
Torsdag, Fredag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
tor 14 nov 2024 kl 09:00-16:00
  • fre 15 nov 2024 kl 09:00 - 16:00
Studietimmar
18
Kurs-ID
117913
Pris
4100 kr