Digital Danskurs - Dans för Parkinson/Neurodans

Plats Stockholm

Varmt välkomna till en digital kurs i Dans för Parkinson/Neurodans! För dig som är nyfiken och inte deltagit på våra Digitala kurser tidigare är du välkommen att "prova på" vid första eller andra tillfället innan du anmäler dig till hela kursen!

Boka nu

Maila: shala.babakhan@folkuniversitetet.se om du vill starta med att "Prova på" första eller andra tillfället av kursen innan anmälan. 

Under 8 fredagar håller vi en dansklass digitalt klockan 11:00-11:45 i Dans för Parkinson/Neurodans! Dansklasserna hålls av Åsa N Åström, danspedagog och utbildad inom metoden Dans för Parkinson. 

Alla kan vara med - inga förkunskaper krävs och du deltar helt efter dina egna förutsättningar. Många övningar genomförs sittande på stol och du kan alltid välja att utföra hela passet sittandes. 

Dansklass digitalt:
Denna kurs går digitalt, på distans. Det betyder att du sitter hemma vid din dator/ipad och följer oss danspedagoger i rörelserna. Detta sker på den digitala plattformen Zoom, där man har sin kamera påslagen och ser danspedagogen, och möter andra deltagare. Du sitter på en stol och värmer upp kroppen med dans i några övningar. Sedan står du vid din stol och håller i ryggstödet där vi dansar balett och andra balansövande danser, alla övningar går att göra sittande och du dansar utifrån din dagsform. Vi övar även koreografi och förflyttning bredvid din stol, med mycket takt och glädje. Vi avslutar sittande med nedvarvning. I dansen får man röra sig hur man vill, vi skapar en tillåtande stämning, med glädje till rörelse. Vi använder härlig musik och uttrycker oss med dans, och träffar nya vänner!

Länkar skickas till varje anmäld deltagare innan uppstart. Du behöver ha kameran påslagen så att vi kan få kontakt och ge en så bra klass som möjligt. Ha en stabil stol utan armstöd och utrymme runt dig. 15 minuter innan klass öppnar vi mötet för att du i god tid kan testa tekniken och möta andra i gruppen.

Vad är Dans för Parkinson?
Dans för Parkinson är en metod och ett redskap för att träna och dansa med personer som har Parkinsons sjukdom. Metoden är utvecklad i USA av Mark Morrish dancegroup, och i metoden är det professionella dansare, koreografer, danspedagoger som undervisar. Balettakademien stödjer nätverket Dans för Parkinson, och håller dansklasser av utbildade Dance for PD pedagoger.
Forskning visar att dans har mycket positiva effekter för personer Parkinsons sjukdom, och andra neurologiska diagnoser som tex stroke och MS. Dansen utvecklar hjärnan och kroppens motorik, bygger självförtroende och livsglädje.

Läs mer om Dans för Parkinson:
https://www.youtube.com/watch?v=M2XqI-0AXWs
https://danceforparkinsons.org
-----------------------------------------------------------

DELTA Zoom möte
https://folkuniversitetet-se.zoom.us/j/67496229994?pwd=JrsYz7FHr1TolUXitRnTXO30ZWLoy4.1

Mötes-ID: 674 9622 9994
Lösenkod: 155651

 

Kursledare

Åsa N Åström

Verksamhetsutvecklare Danshälsa

Åsa N. Åström är dansare, koreograf och utvecklare av Danshälsa på Balettakademien i Stockholm. Hon är utövande danspedagog i Danshälsa med klasser i bland annat Dans för Parkinson, Neurodans och Dans genom Klimakteriet.

Hon är i grunden professionell dansare, både internationellt och nationellt, i danskompanier och som frilans samt som koreograf. På Balettakademien utbildar hon nya pedagoger i Dance for PD, och är certified Dance for PD® teacher. Åsa är även verksam i kommittén Dance for Health IADMS, International Association for Dance, Medicine and Sience. Hon är en av grundarna av nätverket Dans för Parkinson Sverige och aktiv i flertalet projekt inom området Danshälsa/Dance for Health.

Åsa N. Åström, utvecklare av BA Danshälsa på Balettakademien

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Datum
10 jan 2025 - 21 feb 2025
Fredag
Antal tillfällen
8
Första tillfället
fre 10 jan 2025 kl 11:00-11:45
  • fre 17 jan 2025 kl 11:00 - 11:45
  • fre 24 jan 2025 kl 11:00 - 11:45
  • fre 31 jan 2025 kl 11:00 - 11:45
  • fre 7 feb 2025 kl 11:00 - 11:45
  • fre 14 feb 2025 kl 11:00 - 11:45
  • fre 21 feb 2025 kl 11:00 - 11:45
Studietimmar
11
Kurs-ID
123514
Pris
875 kr