Dans främjar både den fysiska, psykiska och kognitiva hälsan. Dessutom innebär dansen ett socialt sammanhang och ger utrymme för kreativitet och fantasi vilket också bidrar till att behålla en god hälsa!
Kursbeskrivning
Under kursens gång kommer du att utveckla din rytmik, koordination och känsla för dansen, oavsett om du har tidigare erfarenhet eller är helt nybörjare. Vi börjar med grundläggande steg och rörelser, där vi fokuserar på teknik, hållning och musikalitet. Kursen är anpassad för både killar och tjejer och ger dig en stabil grund att bygga vidare på – vare sig du vill dansa socialt eller ta din dans till nästa nivå.
Undervisningsmetod
Lektionerna sker enligt Fernando Sosa’s undervisningsmetod, en pedagogisk och effektiv teknik som används av några av världens bästa dansare. Metoden fokuserar på att bygga upp dina färdigheter steg för steg, så att du snabbt känner dig bekväm på dansgolvet.
Målgrupp
Inga förkunskaper krävs och alla är välkomna att delta oavsett ålder, kön eller erfarenhet. Kom med ett nyfiket sinne och öppet hjärta och låt dig upptäcka den underbara världen av Salsa dans.
Klädsel och Utrustning
Vi rekommenderar att du bär bekväma kläder som möjliggör fri rörelse. Skor är valfria och du är välkommen att dansa barfota om det känns mer naturligt för dig.
Kursledare
Monika Bardoczi
Monika har en djup och livslång passion för dans, med salsan som sitt största fokus. Under tonåren utforskade hon olika dansstilar såsom jazz, modern dans och balett, vilket gav henne en bred grund inom rörelse och uttryck. För att ständigt utvecklas och hämta ny inspiration deltar hon regelbundet i en av Sveriges
främsta salsakongresser, där hon tar del av undervisning från internationellt erkända dansare. Våren 2020 vidareutbildade hon sig genom en kurs ledd av Fernando Sosa via World Mastery. Utöver detta fortsätter hon kontinuerligt att fördjupa sina kunskaper genom det välrenommerade undervisningsprogrammet Salsa Bachata Barré av Gabriella Equiz, där teknik, stil och musikalitet står i fokus.
Kursledare
Monika Bardoczi
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Jönköping