Stepp 18+ All levels med Jonas Nermyr och Vilma Kananen

Plats Stockholm

Kom och lär dig stepp/tap dance med två av Sveriges främsta steppdansare!

Boka nu

Stepp, även kallat tap dance är en afroamerikansk perkussiv dans där fötterna används som ett slagverksinstrument och ljud och rörelse har lika stor betydelse. Det är så mycket mer än bara ett spexigt underhållningsinslag i musikaler, utan en komplex konstform rotad i olika uråldriga afrikanska traditioner och som kan förmedla alla slags känslor. Grunden ligger i improvisation och freestyle och stepp/tap är på många sätt den ursprungliga gatudansen, där de första utövarna redan för ett par hundra år sedan började samlas i cyphers, jam och battles.

Jonas Nermyr har examen från 3-åriga Yrkesdansarutbildningen BA Sthlm, är vidareutbildad på Sthlms Konstnärliga Högskola och Kungliga Musikhögskolan och är producent/konstnärlig ledare för Stockholm Tap Festival, ett av världens största event inom stepp.

Vilma Kananen har två års utbildning från Professional Tap Dance Program på Escola Luthier i Barcelona och är dansare och assisterande koreograf med Sebastian Weber Dance Company baserade i Leipzig.

Om du inte har steppskor rekommenderar vi dig att ta med skor med lädersula. 

Workshopen arrangeras i samarbete med Svenska Rytmsektionen, en ideell organisation för främjandet av stepp/tap dance

 

 

Kursledare

Jonas Nermyr

Vilma Helina Anastasia Kananen

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
9 nov 2024 - 9 nov 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 9 nov 2024 kl 12:30-14:00
Studietimmar
1
Kurs-ID
120861
Pris
150 kr