Prova på – Bluesgitarr, grund

Plats Stockholm

Det här passet ger dig ett smakprov på vår terminskurs Spela blues på gitarr, grund. Du får veta mer om hur kursen är upplagd och om dess innehåll, du får delta på en prova på-lektion och chans att ställa frågor direkt till vår kursledare Devrim.

Boka nu

Upplägg för prova på-lektionen

Prova på-lektionen är kostnadsfri. Om du får förhinder att delta är det viktigt att du avbokar din plats eftersom antalet platser är begränsade. Om du uteblir utan att avboka dig, utgår en no show-avgift på 250 kronor. Det är vanligtvis många som önskar få information om vårt utbud och platserna fylls snabbt. Om det blir fullbokat kontaktar vi eventuella reserver. I de fall det finns platser kvar kan du anmäla dig direkt på plats, då gäller först till kvarn.

För vem?

Kursen riktar sig till dig som är nyfiken på bluesen och vill fortsätta utveckla ditt gitarrspelande. Du kan de vanligaste gitarrackorden G, C, Em, D, A och har provat lite olika komp.

Innehåll och kursupplägg m.m. för terminskursen

Vi spelar i en liten grupp på upp till 6 personer. Vi varvar ensemblespel med individuell handledning, spelar låtar av legender som exempelvis B.B King, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan och Robert Johnson.

Målet med kursen är att bli inspirerad och ha roligt med musiken, att utveckla din musikaliska förmåga genom att lära dig olika tekniker, som t.ex. barré ackord, att kunna spela bluesgitarr med olika ackord, skalor och komp. Läs mer via länken nedan.

Om prova på-lektionen

Du får information om hur ordinarie terminskurs Spela blues på gitarr, grund är upplagd och om dess innehåll, du får delta på en prova på-lektion och chans att ställa frågor direkt till vår kursledare Devrim.  Till prova på-lektionen tar vi emot upp många fler besökare än vad ordinarie kurser har plats för, upp till 6 deltagare per grupp beroende på val av nivå och kurstyp (elgitarr eller akustisk). 

Observera att du behöver ta med dig en egen gitarr om du vill provspela. Elgitarr är att föredra, men det fungerar även med akustisk gitarr. Du som spelar elgitarr behöver även ta med dig en fungerande telesladd (den man har mellan gitarren och förstärkaren). Gitarrförstärkare finns på plats.

Anmälan och mer information

För att boka en plats på prova på-lektionen klickar du på boka-knappen här på sidan. Följ länken här för anmälan och mer information om ordinarie terminskurs Spela blues på gitarr, grund.

 

Kursledare

Devrim Aydin

Sedan 1998 har Devrim Aydin undervisat i akustisk gitarr, elgitarr, elbas och piano samt musikteori, gehör och notläsning.

Han har även undervisat gitarrelever som ansökt och kommit in på skolor som exempelvis: Eriksdalsskolan, Engelbrektskolan, Fredrika Bremers Gymnasium, Rytmus, Nyköpings folkhögskola, Windmill Lane Recording Studios på Irland.

Devrim skräddarsyr kurserna efter elevens och gruppernas nivå och mål och väljer musikstil och låtar tillsammans med eleverna. Han undervisar både på svenska och engelska.

Devrim har studerat på gitarrlinjen vid Stockholms Musikkonservatorium (SMK) samt gitarrfördjupning på Los Angeles Music Academy (L.A.M.A). Han har turnerat med rockband som leadgitarrist bl.a. i Sverige, USA och i ett flertal europeiska länder. Väl hemma har han spelat i diverse teaterorkestrar, dirigerat musikaler och komponerat barnteatermusik.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
21 aug 2024 - 21 aug 2024
Onsdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
ons 21 aug 2024 kl 19:15-20:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
118956
Pris
0 kr