Prova på – Jazzgitarr, grund

Plats Stockholm

Det här passet ger dig ett smakprov på vår terminskurs Spela jazz på gitarr - grund. Du får veta mer om hur kursen är upplagd och om dess innehåll, du får delta på en prova på-lektion och chans att ställa frågor direkt till vår kursledare Simon.

Boka nu

Upplägg för prova på-lektionen

Prova på-lektionen är kostnadsfri. Om du får förhinder att delta är det viktigt att du avbokar din plats eftersom antalet platser är begränsade. Om du uteblir utan att avboka dig, utgår en no show-avgift på 250 kronor. Det är vanligtvis många som önskar få information om vårt utbud och platserna fylls snabbt. Om det blir fullbokat kontaktar vi eventuella reserver. I de fall det finns platser kvar kan du anmäla dig direkt på plats, då gäller först till kvarn.

För vem?

Passet riktar sig till dig som är nyfiken på jazz och vill fortsätta utveckla ditt gitarrspelande. Du kan de vanligaste gitarrackorden samt behärskar barréackord med enkelhet, har provat lite olika komp samt spelat en och annan melodi. Du behöver ha tillgång till egen gitarr. El- eller akustisk gitarr spelar ingen roll så länge du trivs och är bekväm med ditt instrument.

Innehåll och kursupplägg m.m. för terminskursen

Vi spelar i en liten grupp på max 5 personer. Vi varvar måttligt ensemblespel med individuell handledning inom teknik, skalor, ackord och så vidare. Låtmaterialet som vi kommer att jobba med härstammar främst från den amerikanska sångboken (“The Real Book"). Dessa låtar kallas “standards” och kommer i grund och botten från Broadways gamla musikaler men har med tiden blivit typiska “jamlåtar” på jazzscenen. Målet med kursen är 

  • att bli inspirerad och ha roligt med musiken,
  • att utveckla din musikaliska förmåga genom att lära dig teori kring olika skalor, ackord, färgningar av ackord samt olika sätt att föra sig inom jazzideomet,
  • att få med dig nya sätt att öva skalor/ackord samt improvisation,
  • att bekanta dig med olika epoker inom jazzen samt lära dig olika förhållningssätt till improvisation. 

Läs mer via länken nedan.

Om prova på-lektionen

Du får information om hur ordinarie terminskurs Spela jazz på gitarr - grund är upplagd och om dess innehåll, du får delta på en prova på-lektion och chans att ställa frågor direkt till vår kursledare Simon. Till prova på-lektionen tar vi emot upp till 10 besökare, ordinarie kurser har plats för upp till 5 deltagare per grupp beroende på val av gitarr (elgitarr eller akustisk).

Observera att du behöver ta med dig en egen gitarr om du vill provspela. El- eller akustisk gitarr spelar ingen roll så länge du trivs och är bekväm med ditt instrument. Du som spelar elgitarr behöver även ta med dig en fungerande telesladd (den man har mellan gitarren och förstärkaren). Gitarrförstärkare finns på plats,

Anmälan och mer information

För att boka en plats på prova på-lektionen klickar du på boka-knappen här på sidan. Följ länken här för anmälan och mer information om ordinarie terminskurs Spela jazz på gitarr, grund.

 

Kursledare

Simon Löfstedt

Simon Löfstedt är frilansande musiker och gitarrist, utbildad vid Framnäs folkhögskola i Piteå, Skurups Folkhögskola och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm (KMH). Han har erfarenhet av att undervisa elever i olika åldrar, spela i olika band, inspelningar, musicerande i teaterproduktioner och liknande uppdrag. Simon har arbetat såväl nationellt som internationellt.

Fotografi på Simon Löfstedt.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
21 aug 2024 - 21 aug 2024
Onsdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
ons 21 aug 2024 kl 18:15-19:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
118982
Pris
0 kr