Akustisk- och elgitarr - Intresseanmälan

Plats Umeå

Gitarr är ett mångsidigt instrument som kan användas över tonvis med genres, både som komp- och soloinstrument. Att lära spela gitarr är roligt, både för dig som tar ditt första ackord och du som behöver utveckla dina solon!

En gitarrists funktion i ett band eller ensemble kan ha en rad olika variationer. El-gitarren har sedan mitten av 1900-talet haft en viktig position i stilar som funk, blues, hårdrock, punk och jazz. Den akustiska gitarren kan beroende på modell och bakgrund präglat klassiska musikstilar, country, folkmusik och pop. Även om spelstilen kan skilja sig mellan akustisk gitarr och elgitarr så går mycket av det du lär dig hos oss att applicera på den gitarr du äger hemma!

Innehåll och nivå

Innehållet skapar du tillsammans med din lärare, men vi jobbar med bland annat olika speltekniker, instrumentskötsel, skalor och musikteori. Du som elev får själv vara med och påverka låtmaterial, forma din framgång och bestämma vad du vill dyka ner dig i inom ditt gitarrspel. Du får en grundläggande och bredare uppfattning om instrumentets roll och vill du ta din musikteori på ett djupare plan så kan du och din lärare ha ett musikteoretiskt upplägg (fast med gitarren som utgångspunkt).

Oavsett vilken nivå du befinner dig på så kan du anmäla dig till våra gitarrlektioner. Är du en nybörjare kommer vår gitarrlärare att handleda dig från start och du får då lära dig dom grundläggande teknikerna, skalorna, ackorden och fingerspel. Du kommer också att få lära dig spela enklare musikstycken i olika stilar. Alla dina genomgångar kommer att varvas med övningar och hemuppgifter.

Har du spelat gitarr under en längre eller mer begränsad tid så kanske du har en tydligare idé på vilken inriktning du vill ta ditt lirande? Du kanske redan idag har ett önskemål att få lära dig en särskild låt, teknik, skalövning, jobba med timing, strumming, notvärden eller rytmik? I undervisningen ingår bland annat klassisk fingerspelsteknik, plektrumteknik, notläsning, tabulatur, ackordsspel, melodispel, gehörsspel, skalor, samt låtar i olika genrer. 

Rickard Sandström

Vår gitarrlärare Rickard Sandström har musikpedagogisk utbildning för musiker med jazzinriktning från KMH i Stockholm och lång erfarenhet som gitarrlärare och yrkesmusiker. Rickard har bland annat undervisat heltid i elgitarr, klassisk gitarr, elbas och ensemble under 4 år på Kulturskolan i Hudiksvall och 13 år på Umeå Musikskola. 

Som musiker var Rickard fast anställd gitarrist vid Länsmusiken i Jämtland under 23 år och har även spelade i storband och mindre jazz och underhållnings ensembler tillsammans med kända svenska och internationella solister, musiker och artister. Parallellt har Rickard varit verksam som frilansmusiker, bland annat i SVTs Café Sundsvalls husband och idag spelar och leder han det Umeåbaserade Widding Sandström Band och Rickard Sandström Kvintett. 

Kursupplägg

Kursens upplägg baserar sig på 8 lektioner á 30 minuter per tillfälle. Vi kommer köra igång kurser i gitarr löpande under terminen eller enligt överenskommelse.

DUO Undervisning

DUO-undervisning innebär att ni spelar två stycken tillsammans med er lärare. Tillsammans får ni vägledning och stöd av er lärare, samtidigt som ni tar inspiration och utvecklas av varandra.

  • Enskild undervisning - 8 lektioner, 30 minuter/vecka, 2995:- (inklusive moms)
  • Duo undervisning - 10 lektioner, 45 minuter/vecka, 2195:-

Anmäl intresse

Är du intresserad av att lämna ditt intresse, kontakta Peter Wester:
peter.wester@folkuniversitetet.se
090-71 14 19

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Umeå

umea@folkuniversitetet.se

Antal tillfällen
8
Första tillfället
kl -
Plats
Nygatan 43, 90330 UMEÅ
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
503068
Pris
2995 kr