Föreläsning: Ge ut musiken Distans Live

Plats Distans

Skriver du låtar och vill ge ut din musik? I den här föreläsningen får du koll på vad du behöver veta för att ge ut musiken.

Boka nu

Innehåll

Inspirationsföreläsningen Ge ut musiken ger dig koll på det grundläggande du behöver känna till för hur du ger ut din musik och förbereder inför en release. Föreläsningen är baserad på kursen ”Ge ut din musik” och är tänkt att skapa intresse för vidare fördjupning inom området. Läs mer om vår 6 veckors kurs via länken nedan. 

Vi tittar på olika förberedelser som behövs för att ge ut musik på dagens kommersiella digitala plattformar som Spotify, Apple Music m.fl. Vi går också igenom moment som presentation (i bild och text) och planering. Efter föreläsningen har du också kunskap om branschorganisationer, distributörer och nödvändig metadata som behövs för att genomföra en digital utgivning. Föreläsningen avslutas med diskussion och frågor. 

Moment i föreläsningen

  • Branschorganisationer
  • Distributörer
  • Metadata
  • Presentation
  • Planering

Upplägg

Föreläsningen ges live i Zoom. För att delta behöver du ladda ner Zoom och ha en stabil internetuppkoppling. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Du behöver kunna ansluta till ett Zoommöte.

Kursledare

Sabina Chantouria är artist, låtskrivare och driver eget skivbolag. Hon har gett ut skivor och hennes musik har spelats på både svensk och internationell radio. Sabina har en fil kand i musikvetenskap, inom digital kommunikation och är utbildad vid The Songwriting School of Los Angeles. Sabina var en av finalisterna i Georgiens melodifestival 2017 och blev uttagen med en egen låt till World Championship of Performing Arts i Hollywood. 

Länk till kursen "Ge ut din musik": https://www.folkuniversitetet.se/kurser-utbildningar/dans-musik-teater/musik/latskriveri/distans/39342/

 

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Lund

kundservice.syd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
18 sep 2024 - 18 sep 2024
Onsdag
Antal tillfällen
0
Första tillfället
ons 18 sep 2024 kl 19:00-20:00
Studietimmar
1
Kurs-ID
409382
Pris
395 kr