Prova på - Producera musik i Logic, nybörjarkurs

Plats Stockholm

Är du nyfiken på hur våra nybörjarkurser i musikproduktion är upplagda och på dess innehåll? Här får du reda på allt du behöver veta, testa programmet och ställa dina frågor direkt till vår kursledare Rickard. Varmt välkommen!

Boka nu

Villkor för prova-på-lektionen

Prova på-lektionen är kostnadsfri, men om du får förhinder att delta är det viktigt att du avbokar din plats eftersom antalet platser är begränsade. Om du uteblir utgår en no show-avgift på 250 kronor. Det är vanligtvis många som önskar få information om vårt utbud och platserna fylls snabbt. Om det blir fullbokat kontaktar vi alla reserver i turordning. I de fall det finns platser kvar kan du anmäla dig direkt på plats, då gäller först till kvarn.

Om prova-på-lektionen

Du får ett smakprov på hur våra ordinarie Logickurser är upplagda, du får testa programmet och ställa dina frågor direkt till vår kursledare Rickard Rådmark, yrkesverksam musikproducent, låtskrivare och kompositör.

________________________________________________

Innehåll och upplägg ordinarie kurs

Kursen vänder sig till dig som är 18 år och uppåt, som är nyfiken på att börja producera musik eller kanske precis har börjat och vill komma i gång med grunderna i musikproduktion.

Du bör ha god datorvana och grundläggande datorvana i Mac-miljö och givetvis ett stort intresse för musik och ljud. Det är ett plus att ha en grundförståelse för musik i teori och praktik, men det är absolut inget måste.

Kursinnehåll 

Steg för steg får du lära dig grunderna i musikproduktion och spela in musik, både med audio och midi. Genom att få en överblick över möjligheterna i programmet kan du sedan hitta din egen stil och fördjupa dig vidare. Kurstillfällena består av genomgångar, praktiska övningar samt eget arbete då man också får tillfälle att få individuell hjälp med vad just du behöver.

Efter avslutad kurs ska du kunna producera en enklare låt eller musikstycke i Logic. Du ska ha förståelse för produktionsprocessen samt en överblick över de verktyg som finns tillgängliga i programmet. Du ska vara utrustad för att ta nästa steg med din musikproduktion.

Utrustning och undervisningsform

Vi jobbar i små grupper om max 8 deltagare och varje deltagare har tillgång till en Mac-dator med Logic Pro X, hörlurar och MIDI-keyboard under lektionstid. 

Anmälan och mer information

Klicka på länken nedan för anmälan och mer information om ordinarie kurser under våren. För att boka en plats på prova-på-lektionen klickar du på boka-knappen här på sidan.

Länk till aktuellt kursutbud i musikproduktion

 

Kursledare

Rickard Rådmark

Rickard är musikproducent, låtskrivare och kompositör. Han driver musikförlaget och produktionsstudion Lacaro Studios. Som musiker är hans huvudinstrument piano som han har spelat sedan unga år. När han lär ut piano fokuserar han på gehör, improvisation och spelglädje.

Rickard har studerat musikvetenskap, musikteori, gehör, låtskriveri och musikproduktion på Stockholms universitet, Kulturama och Kungliga Musikhögskolan. Detta har bidragit till en bred kunskap i musik och dess olika aspekter.

Rickard Rådmark

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
20 aug 2024 - 20 aug 2024
Tisdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
tis 20 aug 2024 kl 17:30-18:15
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
117368
Pris
0 kr