Sjung ut! Nybörjare

Plats Nyköping

Det här är kursen för dig som gillar att sjunga, vill utveckla din röst och prova olika musikstilar i grupp. Vi sjunger unisont, i stämmor och i olika svårighetsgrad beroende på gruppens nivå och önskemål.

Boka nu

Kursens fokus ligger på ensemblesång; Alla sjunger tillsammans. Vi provar även på olika sorters stämsång. Repertoaren är blandad, här finns något för alla smaker. Välkommen att utveckla dina röstresurser!

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som är nybörjare eller till dig som har sjungit lite innan. Du behöver inte kunna läsa noter.

Mål

  • Att njuta av och ha roligt med din röst.
  • Att utveckla din röst och bli trygg i den.
  • Att lära dig grundläggande sångteknik.
  • Att ha provat på enklare stämsång.

Innehåll och upplägg

Vi går igenom hur man använder kroppen vid sång, andning och stöd. Du får lära dig att använda rösten på olika sätt. Vi lär oss grunderna i musik genom olika övningar och provar stämsång. Du får sjunga låtar från olika genrer, vilket ger en bra repertoarkännedom. Vi arbetar även en del med texttolkning och uttryck.

Undervisningsform

Undervisningen sker i grupp. Kursledaren tar stor hänsyn till gruppens sammansättning och önskemål. Notera att gruppens förkunskaper och sammansättning i mycket styr kursens innehåll och låtval. Övning ger färdighet och kursen blir roligare och du lär dig mer om du också övar mellan sammankomsterna. Vi rekommenderar att du i tidigt stadie talar med kursledaren om speciella önskemål eller utmaningar så att du får den bästa upplevelsen.

Tips

Att sjunga inför andra kan vara nervöst i början, men är något vi jobbar med och som också är mycket utvecklande. Du kommer vara i en trygg miljö med andra i samma situation och våra kursledare är bra på att låta alla utvecklas i egen takt.

Fortsättningsmöjligheter

Alla våra sångkurser erbjuder fortsättningsnivåer där du kan arbeta vidare med att utveckla din röst. Vi har även individuell undervisning för dig som vill arbeta mer intensivt med din sång. 

Kursledare

Matilda Appelqvist

Matilda Appelqvist är en kreativ själ med många strängar på sin lyra. Hon är debuterande författare, romanen “Brev & Hemlängtan” ges ut under hösten 2024, ljudboksuppläsare och sångerska.

– Sången och skrivandet har så länge jag kan minnas varit, och är fortfarande, mitt sätt att uttrycka mig på. Så även skådespeleriet.

Matilda har bland annat skådespelat i flertalet sommarteatrar (2015-2021) utanför Umeå, sjungit på otaliga tillställningar och skrivit minst lika många texter. Allt från korta dikter till låttexter och romaner.

– För mig handlar all kreativitet om att våga lätta på de där spärrarna som vi vuxna har inom oss. Våga leka, släppa “skämskudden” och viktigast av allt, komma ihåg att det inte finns några rätt eller fel inom konsten!

Hon har också designat bokomslag och arrangerat konserter för artister som Anna Stadling och Dennis J. Tapio och har nyligen avslutat sin utbildning till musik- och eventarrangör.

– Fokuset på alla mina kurser ligger i vad du som kursdeltagare vill åstadkomma med ditt kreativa uttryckssätt. Oavsett om du vill skriva en roman, lära dig mer om och utveckla din röst eller kanske hitta din egen unika klang. Vilket ditt mål än är så tror jag att vi kan hitta lösningar för att tillsammans ta oss, om inte hela vägen så åtminstone, en bra bit närmare det mål som du vill nå.

Matilda Appelqvist är författare och sångerska och lärare i sång och skrivande på Folkuniversitetet i Nyköping

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
19 sep 2024 - 21 nov 2024
Torsdag
Antal tillfällen
8
Första tillfället
tor 19 sep 2024 kl 18:00-19:30
  • tor 26 sep 2024 kl 18:00 - 19:30
  • tor 3 okt 2024 kl 18:00 - 19:30
  • tor 17 okt 2024 kl 18:00 - 19:30
  • tor 24 okt 2024 kl 18:00 - 19:30
  • tor 7 nov 2024 kl 18:00 - 19:30
  • tor 14 nov 2024 kl 18:00 - 19:30
  • tor 21 nov 2024 kl 18:00 - 19:30
Plats
Fruängsgatan 22, 61131 NYKÖPING
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
117161
Pris
2250 kr