Komplett sångteknik

Plats Östersund

Drömmer du om att utveckla din sångteknik? Vill du få koll på ditt vibrato, lära dig att hushålla med luften när du sjunger eller testa att möta en ny genre? Här är kursen för dig som oavsett anledning vill utvecklas.

Boka nu

Komplett sångteknik innebär att en arbetar med rösten och alla de ljud som rösten kan producera, på ett hälsosamt sätt utan att rösten tar stryk. Oavsett genre är grunden densamma: rösten. I Komplett sångteknik skiljer vi på smak och teknik. Du som sångare avgör vilket sound du vill åstadkomma.

Under workshopen får du egen sångtid där du och läraren arbetar utifrån din egen röst och förutsättningar blandat med att lyssna på de andra deltagarna. Du bestämmer själv om du vill ha egen sångtid eller enbart lyssna. Vi rekommenderar alla deltagare att ta med text och eventuellt ackord till ett par låtar som ni vill utvecklas extra i. Komplett sångteknik ger dig verktyg som är enkla och fungerar i praktiken.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Kursen riktar sig till dig som är nybörjare, sjungit länge och för alla där emellan.

Kursledare

Tove Thofelt säger så här om sig själv och tekniken: "Jag är lärare i Komplett sångteknik och jobbar med alla som vill utveckla sin sångröst, från nybörjare till erfarna solister. Den här sångmetoden fungerar för alla! Sång ska alltid kännas bekvämt!"

Tove har under flera år varit kursledare för denna kurs hos oss och regelbundet ökar hon den egna kunskapen genom utbildningar i Danmark. 

Övrig info

Under två heldagar får du lära dig vad du behöver utveckla för att bli en bättre sångerska/sångare.

Anmälan senast 27 oktober.

Workshopen går av stapeln i Folkuniversitetets lokaler på campus, Akademigatan 1 i Östersund och du bokar din plats genom knappen "boka nu" här på hemsidan eller genom att kontakta oss. Det är alltid efterfrågan som styr om kurser startar, så nu håller vi tummarna för att tillräckligt många ska anmäla sig så denna härliga blir av. Sprid gärna ordet så ökar vi chanserna att kursen blir av!

Ibland hamnar kallelser och annan kursinformation från oss i mailens skräppost, så vi ber dig hålla lite koll även där.

Kursledare

Tove Thofelt

- Sång frigör glädjehormoner, som endorfiner och oxytociner, och har en stressdämpande effekt.

Jag jobbar heltid som sångerska, sånglärare och körledare. Sång ska kännas enkelt och fritt. Jag kan ge dig nycklar till din sång och dina olika röstkvaliteter. Jag undervisar enligt metoden Komplett sångteknik, som utgår från de ljud som vi kan göra med rösten. Jag undervisar i allt från death metal till klassisk sång.

Utbildad på Kungliga musikhögskolan i Sthlm, Rytmik- och ensemblelärarutbildningen med sång som mitt huvudinstrument. 1992-1996 Sångutbildning för sångare och pedagoger vid Complete Vocal Institute i Köpenhamn 2012-2015 Jobbar på estetiska programmet på Storsjögymnasiet, inriktning Teater- och musik, har en privat Sångstudio, ToVocal, leder ett antal körer och har mitt eget band, Tove Thofelt Band.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Östersund

ostersund@folkuniversitetet.se

Kursperiod
9 nov 2024 - 10 nov 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 9 nov 2024 kl 10:00-16:00
  • sön 10 nov 2024 kl 10:00 - 16:00
Plats
Akademigatan 1, 83140 ÖSTERSUND
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
502501
Pris
2200 kr