Röstimprovisation

Plats Södertälje

En kurs med fokus på röstimprovisation och samspelet mellan din röst, kropp och rörelse. JUST NU 20% RABATT!

Boka nu

Just NU får du 20% rabatt på kursavgiften, tidigare 1100 kr, NU 880 kr. För att ta del av rabatten boka dig direkt online. Erbjudandet gäller endast nybokningar.

Målgrupp

Kursen  vänder sig till dig som vill uttrycka dig genom din röst tillsammans med andra. Inga förkunskaper krävs, du behöver dock ha en nyfikenhet och en lust att utforska din röst bortom traditionella tekniker och sångstilar. Bortom begränsande tankar och idéer om dig själv. Betoningen ligger på att vara kreativ tillsammans och att bejaka sig själv som man är. Varje människa är unik i sitt uttryck!

Kursinnehåll

Vi inleder alltid med en kort, guidad avslappning i kropp och sinne. Sedan använder vi olika verktyg och ingångar till röstimprovisation med fokus på samspelet mellan röst, ljud, andning och kropp  för att sedan övergå till en gemensam uppvärmning i röst och rörelse - ibland till rytmer eller lämplig musik i bakgrunden. Allt i lekfulla former.
Du kommer att få med dig olika verktyg och övningar för röstimprovisation. Vår utgångspunkt är alltid samspel och kravlös gemenskap med andra kursdeltagare. Det skapar trygghet, avslappning och att våga mer och mer.

Kursupplägg

Kursen går en gång per vecka i 5 veckors tid. Totalt 10 studietimmar. Gruppundervisning.

Kursledare

Ameléa Ylva Bång är röstcoach och avspänningspedagog sedan många år och pionjär i Sverige som frigörande dansinspiratör.  Hon har arbetat som sångerska, artist, yogalärare och varit verksam i en rad olika kreativa projekt genom åren.  
Hon styr varsamt gruppen tillsammans med alla som deltar.

Litteratur/material

Klädseln bör vara lös och ledig, barfota eller mjuka inneskor lämpliga för rörelse. Ta med en egen vattenflaska.

Kursledare

Ameléa Ylva Bång

Ameléa Ylva Bång är en mångfacetterad sångerska, skådespelare och dansare med utbildning från bland annat Skara Skolscen, Teaterstudion vid Balettakademien och Skandinaviska ledarhögskolan.

Hon har under snart 40 år undervisat på kurser i bland annat kreativt självkännedomsarbete, frigörande dans, yoga, meditation och avslappning.

Ameléa är pionjär i Sverige inom Frigörande Dans och har arbetat som röstcoach i många år, varvat med en mängd olika kreativa projekt och uppdrag inom kommun, landsting och andra institutioner samt som egenföretagare. 

Amelea Ylva Bang

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
20 sep 2024 - 18 okt 2024
Fredag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
fre 20 sep 2024 kl 18:00-19:30
  • fre 27 sep 2024 kl 18:00 - 19:30
  • fre 4 okt 2024 kl 18:00 - 19:30
  • fre 11 okt 2024 kl 18:00 - 19:30
  • fre 18 okt 2024 kl 18:00 - 19:30
Plats
Storgatan 3, plan 6, 15172 SÖDERTÄLJE
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
118292
Pris
880 kr