Sjung ut - fortsättning

Plats Stockholm

Redo att fortsätta din utveckling som sångare? Här får du utveckla din röst och prova på olika musikstilar i grupp. Vi sjunger unisont, i stämmor och i olika svårighetsgrad beroende på gruppens nivå och önskemål.

Boka reservplats

Målgrupp och förkunskaper

Du känner dig inte längre som nybörjare, men saknar samtidigt den erfarenhet och det självförtroende en erfaren sångare har. Det här är kursen för dig som har tagit minst en nybörjarkurs tidigare eller på annat sätt fått erfarenhet av att sjunga, exempelvis i kör eller i skolan. Du kan gå den här kursen flera terminer eftersom varje kurs skapas utifrån gruppens förutsättningar och utveckling.

Du behöver inte kunna läsa noter. Dock välkomnas en öppen och engagerad inställning. Övning ger färdighet och kursen blir roligare och du lär dig mer om du övar mellan sammankomsterna.

Mål

Målet med kursen är att fördjupa de sångtekniska kunskaperna vidare, ge mer kännedom om genrer och musikaliska stilar samt hitta större självförtroende i det egna röstmässiga uttrycket när du sjunger tillsammans med andra eller solo. Varje person uppmanas att sätta nya mål inför varje kursstart. När du känner dig redo är den naturliga fortsättningen efter den här kursen ”Sång i liten grupp”.

Innehåll och upplägg

Vi fördjupar oss vidare i olika sångstilar, övningar och genrer - fokus ligger på pop, soul och gospel, men även andra genrer kan förekomma efter gruppens önskemål. Under merparten av varje tillfälle sjunger vi tillsammans och gruppens önskningar spelar in i val av låtar och svårighetsgrad. Fokus ligger på att fortsätta utveckla din egen röst och glädjen i att sjunga. Vi fokuserar även på olika saker i låtar som t.ex. samklang, stämsång, timing, frasering, teknik och sound. Du får också chansen, om du vill, att sjunga solo och jobba med en låt inför gruppen och gruppen backar upp dig med körsång och olika stämmor.

Gruppens förkunskaper och sammansättning styr kursens innehåll. Övning ger färdighet och kursen blir roligare och du lär dig mer om du övar mellan sammankomsterna. Vi rekommenderar att du i ett tidigt stadium talar med kursledaren om speciella önskemål eller utmaningar så att du får den bästa upplevelsen. Kursen avslutas med en mindre konsert om gruppen önskar.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 44.

Fortsättningsmöjligheter

Det går bra att gå den här kursen igen, då varje kurs skapas utifrån gruppens förutsättningar. Vi erbjuder olika sångkurser på olika fortsättningsnivåer i olika genrer, i vissa fall med ackompanjemang av pianist. Vi har även enskild undervisning för dig som vill fokusera mer intensivt på din sång och din personliga röst. Vill du lära dig att kompa dig själv har vi kurser i både gitarr och piano. Du som vill lära dig hantverket att producera musik väljer våra kurser i musikproduktion.

Vad våra tidigare deltagare säger om kursen och ledaren

  • ”Kunde tyvärr inte delta på alla lektioner, på grund av arbetet, men kursledare Anna Lumen var verkligen som ”klippt och skuren” för denna jazzkurs.”
  • ”Pedagogisk, jättemusikalisk, inspirerande och trevlig!”
  • ”Fantastiskt bra kurs. Kunnig lärare och trevliga kursdeltagare.”
  • ”Kul och bra kurs! Lite för kort för det som ska hinnas med.”
  • ”Skapar god stämning och sammanhållning i gruppen. Bemöter olika individer på ett fint sätt. Främjar utveckling.”
  • ”Utmärkt lärare och pedagog!”
  • ”Fantastisk”

Kursledare

Anna Lumén

Anna Lumén frilansar som sångerska och är låtskrivare inom pop, jazz, soul och visa. Framför allt är hon en flitigt anlitad sångerska på dop, bröllop och begravningar. Hon har även arbetat med musikprogram i Svenska kyrkan och sjungit i flera band och olika körer.

Anna har utbildat sig till sångpedagog på KMH - Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Hon har även fördjupat sig inom "Estill voice training" och "komplett sångteknik". Anna har flerårig erfarenhet av undervisning i sång på såväl studieförbund som i privat regi.

Anna Lumen

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
4 sep 2024 - 13 nov 2024
Onsdag
Antal tillfällen
10
Första tillfället
ons 4 sep 2024 kl 19:15-20:45
  • ons 11 sep 2024 kl 19:15 - 20:45
  • ons 18 sep 2024 kl 19:15 - 20:45
  • ons 25 sep 2024 kl 19:15 - 20:45
  • ons 2 okt 2024 kl 19:15 - 20:45
  • ons 9 okt 2024 kl 19:15 - 20:45
  • ons 16 okt 2024 kl 19:15 - 20:45
  • ons 23 okt 2024 kl 19:15 - 20:45
  • ons 6 nov 2024 kl 19:15 - 20:45
  • ons 13 nov 2024 kl 19:15 - 20:45
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
117678
Pris
2550 kr