Lär dig irländsk folkmusik

Plats Umeå

Vill du lära dig spela irländsk folkmusik? Under torsdagar i höst kan du ta med ditt instrument och spelglädje, samt bege dig till Folkuniversitetet och spela tillsammans med andra musik entusiaster under ledning av Albin Irgens.

Boka nu

Drömmer du om att fördjupa dig i irländsk folkmusik och få en inblick i den rika musiktradition som har fascinerat människor över hela världen? Välkommen till vår musikcirkel på Folkuniversitetet, där du får möjligheten att spela tillsammans med andra entusiaster under ledning av Albin Irgens.

Vi riktar oss till alla som har ett intresse för irländsk folkmusik, oavsett om du är nybörjare eller har tidigare erfarenhet. Vi kommer att utforska olika musikstilar inom den irländska traditionen, såsom jigs, reels och airs. Fokus kommer att ligga på att spela tillsammans och skapa en gemensam musikalisk upplevelse, där deltagarna får möjlighet att lära sig genom att spela i grupp.

  • Instrument: Kursen är öppen för en rad olika instrument, från fiol och flöjt till gitarr, mandolin och dragspel. Det viktiga är att du tar med ditt eget instrument och är redo att spela.
  • Repertoar: Vi fokuserar både på melodispel och ackompanjemang, så att alla kan hitta sin plats i gruppen.
  • Improvisation och spelglädje: Stor vikt läggs vid att skapa en avslappnad och inspirerande atmosfär där improvisation och spontanitet uppmuntras. Detta är en chans att utveckla ditt personliga uttryck inom genren och verkligen njuta av musiken.

Cirkelledare:

Albin Irgens, som leder cirkeln, har lång erfarenhet av att spela irländsk folkmusik och har utbildat sig vid Väddö folkhögskola, en välrenommerad institution för folkmusik. Albins entusiasm för musiken gör honom till en inspirerande ledare, som kan hjälpa både nybörjare och mer erfarna musiker att utvecklas.

Målgrupp:

Träffarna är särskilt utformad för daglediga, vilket innebär att du som är pensionär, har ledig tid på eftermiddagarna, eller av annan anledning är tillgänglig dagtid är varmt välkommen. Oavsett om du spelar för att fördjupa dina kunskaper eller bara för nöjes skull, så är detta ett tillfälle där alla kan känna sig välkomna och inkluderade.

Kursinformation:

  • Startdatum: 26 september
  • Tider: Kursen hålls varje torsdagseftermiddag.
  • Plats: Folkuniversitetet, sal D205

Ta chansen att dyka in i den irländska folkmusikens värld, utveckla dina färdigheter, och framför allt, njut av musiken i gemenskap med andra spelglada deltagare. Det är öppet och kostadsfritt att delta, men vi ser gärna att du anmäler dig så vi vet hur många som planerar att dyka upp.

Frågor om innehåll? Kontakta albin.irgens@folkuniversitetet.se

Kursledare

Albin Irgens

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Umeå

umea@folkuniversitetet.se

Kursperiod
26 sep 2024 - 12 dec 2024
Torsdag
Antal tillfällen
12
Första tillfället
tor 26 sep 2024 kl 13:00-15:00
  • tor 12 dec 2024 kl 13:00 - 15:00
Plats
Nygatan 43, 90330 UMEÅ
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
502969
Pris
0 kr