Teater för seniorer - workshop, grund

Plats Bagarmossen

Varmt välkommen till vår kortkurs som vänder sig till dig som vill prova att spela teater! Kursen arrangeras av Folkuniversitetet och genomförs i Bagarmossens Folkets hus.

Boka nu

Anmälan

Klicka på bokaknappen här på sidan och följ stegen för anmälan och fakturering alternativt ring eller mejla oss, kontaktuppgifter finns nedan.

Målgrupp och förkunskaper

Den här kursen är för dig som är 60 år och uppåt och är nyfiken på teater. Den passar dig som inte har några erfarenheter såväl dig som har provat på lite skådespeleri tidigare.

Kursinnehåll

Du får delta i grundläggande teaterövningar som främjar samarbete, koncentration och fantasi. I korta  scener och improvisationer får du pröva olika sätt att uttrycka dig på och leva dig in i  roller och situationer.

Kursupplägg

  • Lustfyllda teaterövningar där du får öva på att släppa fram kreativiteten och att samarbeta med andra.
  • Grundläggande gestaltningsövningar.
  • Koncentration och scennärvaro.
  • Korta scener och improvisationer.

Fortsättningsmöjligheter och mer information

Folkuniversitetet är en relativt ny aktör i Bagarmossen och beroende av intresse arrangerar vi gärna fler kurser i Bagarmossens Folkets hus framöver - prata med din kursledare om du är intresserad. Under hösten kommer vi erbjuda minst en helgkurs i teater och kanske något mer. Utöver detta erbjuder vi kurser i teater för seniorer på olika nivåer med kursledare Eva Marie Wallin sedan många år tillbaka i centrala Stockholm på Kungstensgatan 45. För information om våra längre kurser i centrala Stockholm sök efter aktuellt kursutbud här på hemsidan eller kontakta oss för personlig rådgivning via e-post direkt@folkuniversitetet.se eller telefon 08-7894200.

VARMT VÄLKOMMEN TILL FOLKUNIVERSITETET I BAGARMOSSENS FOLKETS HUS!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Länkar

Följ länken till Seniorens reportage Äntligen fredag! - ett nedslag i vår verksamhet.

Kursledare

Eva Marie Wallin

Eva Marie Wallin fick sin grundläggande teaterutbildning på olika teaterskolor och senare på Vår Teaters ledarutbildning och vidareutbildning på Universitetet. Eva Marie har studerat för Augusto Boal, grundaren av forumteater både i Sverige och Brasilien.

Hon är skådespelare i en Forumteatergrupp som heter Magica och leder och regisserar också en teatergrupp där deltagarna har lättare funktionshinder. Eva Marie har arbetat med teater som redskap för integration samt under årens lopp lett olika teatercirklar för vuxna.

Eva Marie Wallin

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
12 okt 2024 - 12 okt 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 12 okt 2024 kl 10:00-13:00
Plats
Lillåvägen 44, 12845 BAGARMOSSEN
Visa på karta
Studietimmar
4
Kurs-ID
120165
Pris
350 kr