Mål
Målet är att du efter utbildningen ska kunna hantera de dagliga arbetsuppgifterna på en ekonomiavdelning såsom löpande bokföring av affärshändelser, redovisning av moms och arbetsgivaravgifter, avstämningar av kund- och leverantörsreskontra, resultat- och balansrapportering, upprättande av resultat- och likviditetsbudget och ha insikt i själva bokslutsarbetet för samtliga bolagsformer.
Förkunskapskrav
Kursen kräver inga formella förkunskaper.
Målgrupp
Kursen vänder sig både till dig som idag arbetar med ekonomi men saknar formell utbildning men också till dig som vill byta karriär eller har nya arbetsgifter och inte har någon tidigare erfarenhet av ekonomi. Utbildningen är kortare och mer grundläggande än Diplomerad redovisningsekonom.
Innehåll
- Ekonomiska grundbegrepp
- Företagsformer
- Budgetering och kalkylering
- Skatter och avgifter
- Löpande bokföring och bokslut
- Kredit- och avtalsrätt
Kursupplägg och hemarbete
Undervisningen ges en kväll per vecka. Föreläsningar och diskussioner varvas med praktiska övningar. Datorstöd används i vissa moment med programvara VISMA SPCS. Antalet deltagare är begränsat till 20 personer. Mellan kurstillfällena behöver du avsätta cirka 2-4 timmar för hemarbete.
Kursdatum
Kursen går på måndagkvällar samt en onsdagkväll (23/4), 15 tillfällen totalt. Lov 14/4 och 21/4 (annandag påsk).
Intyg
Intyg utfärdas efter utbildningens slut för deltagare som varit närvarande minst 75 procent av tiden och förutsatt att hela avgiften är betald.
Litteratur och material
Bokföring från början av Johansson mfl, (fakta och övningar i samma bok) ingår ej i kursavgiften.
Anmälningsvillkor och avbokning
Folkuniversitetets allmänna anmälningsvillkor hittar du här (länk) men för denna utbildning gäller särskilda villkor vid avbokning innan kursstart:
Om du avbeställer utbildningen efter att ångerfristen löpt ut men före kursstart har du rätt till återbetalning av kursavgiften med avdrag för en avbokningsavgift på 10 % av kursavgiften, dock lägst 100 kronor. Vid avbokning av utbildningen senare än 7 dagar innan kursstart är avbokningsavgiften 50% av kursavgiften.
Citat om kursledaren
”Jonas är en superbra lärare.”
Film med kursledaren, klicka på länken nedan
Kursledare
Jonas Tottie-Håkansson
Jonas Tottie-Håkansson är civilekonom, utbildad på Stockholms Universitet och föreläser på flera olika ekonomikurser och längre utbildningar. Han har lång erfarenhet av vuxenutbildning och har tidigare undervisat inom ekonomi, juridik och matematik på olika komvux i Stockholm. Jonas driver sedan 1994 även flera företag och arbetar som konsult inom ekonomi.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm