Kursen
På denna kurs lär du dig att använda din kamera på bästa sätt så att du kan fånga de ögonblicken du vill bevara för evigt. Vi tränar våra ögon för att se världen på ett nytt sätt. Oavsett om du vill föreviga världens gulligaste hund, din favoritsport eller drömsemestermålet, så lär vi dig att öppna upp ditt sinne för skönheten i din omgivning utan begränsningar.
Vad innehåller kursen
- Fånga ögonblicket: Att hitta inspiration
- Grunden till en fantastisk bild
- Ljuset: Ditt viktigaste verktyg och din största utmaning
- Viktiga begrepp inom fotografi/avslutande reflektioner.
Kursen inkluderar diskussioner, föreläsningar och praktiska övningar för en varierad inlärning.
Mål
Efter kursen bör du ha en djupare förståelse för fotograferingens grunder samt bli inspirerad att utforska din fotograferingsstil.
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs eftersom kursen är på grundnivå. Ta med er nyfikenhet och intresse – vi tar hand om resten!
Var snäll och ta med en mobil, digitalkamera eller systemkamera (ej analog kamera). Den bästa kameran är den du har med dig.
Varmt välkomna!
Kursledare
Kristofer Olsson
Kristofer är en av våra cirkelledare inom fotografi och bild
Kristofer Olsson är ursprungligen från Gotland men har tillbringat hälften av sitt liv i vackra Dalarna. Under sin karriär har Kristofer utforskat flera olika yrken, från att vara skidlärare och caféföreståndare till att arbeta som lärare. Redan som ung sork väcktes Kristofers passion för foto och video, och med åren har han upptäckt hur berikande och meningsfullt fotografering kan vara. Han ägnar en betydande del av sin fritid åt att utforska fotograferingens konst.
Kristofer har även haft möjlighet att visa upp sina bilder och sälja dem i liten skala. Hans stora passion ligger i att fånga naturens skönhet, landskapets mångfald och kulturlandskapets unika karaktär genom sina bilder. Fotografi är för Kristofer en konstform som är så mångfacetterad att det finns skönhet i alla dess former. En bra, vacker eller intressant bild är alltid värd att ta, oavsett motiv.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Falun