Grundläggande meditation

Plats Borås

I en värld där mycket handlar om att prestera och uppnå resultat, finns det tillfällen där prestation inte är målet. Två sådana tillfällen är när du ska sova och när du mediterar. Både sömn och meditation kräver att man är närvarande i stunden, och båda blir sämre om man anstränger sig för mycket.

Boka nu

Denna kurs är en grundkurs i meditation, vilket innebär att inga förkunskaper krävs. Det enda som behövs är en nyfikenhet och en vilja att lära sig. Kursen är utformad för att ta deltagarna steg för steg genom meditationsgrunderna, med möjlighet att öva hemma mellan kurstillfällena.

Kursen omfattar totalt tre tillfällen, där varje tillfälle består av två lektionstimmar. Detta är allt som behövs för att lära sig grunderna i meditation. Under kursens gång kommer deltagarna att introduceras till olika tekniker och metoder för att hitta lugn och närvaro i nuet. Målet är att ge deltagarna verktyg för att kunna fortsätta sin meditationspraktik på egen hand efter kursens slut.

Kursledare

Anders Persson

Du har runt 90 000 tankar per dag. Hur många av dem handlar om stress och oro?

Jag heter Anders Persson och är 58 år gammal. Under hela mitt yrkesverksamma liv har jag arbetat med IT, en bransch som ständigt snurrar fortare. För att skapa balans i tillvaron har jag funnit stor glädje i meditation och yoga. 

Tillsammans med min familj bor jag i Dalsjöfors. På fritiden fokuserar vi på att njuta av nuet och undvika onödiga måsten och planeringar.

Jag leder meditationer där du lär dig grunderna i denna kraftfulla teknik. Alla kan meditera, och det är extra roligt att dela med sig av det jag lärt mig under de senaste 39 åren.

Jag började meditera vid 19 års ålder, främst för att bli av med svår och frekvent migrän och slippa mediciner. Under kursen kommer jag att berätta om min resa och allt jag lärt mig längs vägen.

Mitt mål är att du efter kursen ska:

  • Ha en god förståelse för vad meditation är och hur det kan hjälpa dig.
  • Känna dig bekväm med tekniken och kunna fortsätta meditera på egen hand.

Det sägs att meditation blir bäst när man slutar försöka och bara låter det komma. Låter det konstigt? Egentligen är det väldigt likt en annan sak du gör varje dag... Kan du gissa vad?

Häng på i höst!

Anders Persson är kursledare på Folkuniversitetet i Borås

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Borås

info.boras@folkuniversitetet.se

Kursperiod
30 sep 2024 - 14 okt 2024
Måndag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
mån 30 sep 2024 kl 18:30-20:00
  • mån 7 okt 2024 kl 18:30 - 20:00
  • mån 14 okt 2024 kl 18:30 - 20:00
Plats
Alingsåsvägen 6, 50435 BORÅS
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
309363
Pris
890 kr