Välbefinnande med existentiell hälsa & NLP (Borlänge)

Plats Borlänge

Kursen i existentiell hälsa syftar till att guida dig som deltagare till djupare mening och välbefinnande. Målet med kursen är att du ska få en överblick på din riktning i livet, insikt om det du kan påverka och verktyg att göra det du behöver för bättre livskvalité och välbefinnande.

Boka nu

Vecka 1    Livshjulet

Existentiell hälsa är grunden för livskvalitet och kan sägas vara själva navet i ditt "livshjul". Under första veckan får du kartlägga ditt eget livshjul och ges då möjligheten att överskådligt se över din livssituation. 

Vecka 2    Inre kommunikation

Under andra veckan får du utforska och använd NLP (neuro linguistic programming) som är en effektfull kommunikationsstrategi för bättre mående. NLP berör bland annat sambandet mellan kropp, ord och tanke och kan hjälpa dig att identifiera underliggande drivkrafter.

Vecka 3    Skapa din verklighet 

Tredje veckan handlar om något som kallas kvantfysik, det handlar om de underliga sakerna som händer på en riktigt liten skala, saker som inte alltid fungerar som vi förväntar oss baserat på vår vardagliga upplevelse. 

Vecka 4     Livsprocesser

Den fjärde och sista veckan undersöker vi hur naturlagarnas processer påverkar ditt liv och hur du genom att lära dig om dem, lättare kan förstå dig själv och skapa mer välbefinnande för dig själv.

 

Gruppdiskussioner varvas med praktiska verktyg och hemuppgifter för att du aktivt skall kunna påverka ditt välmående. 

Kursledare:

Sven-Alex Trygg, en före detta biträdande jurist som för 25 år sedan genomgick en livsomvälvande kris. Efter att ha sålt allt han ägde och tillbringat några månader i en stuga i skogen, återvände han med insikter om livet. Sedan dess agerar han som existentiell coach och lärare. Han delar insikter kring hur våra liv följer naturlagar och strävar efter att guida andra mot fascination, meningsfullhet och välmående.

 

Betalning sker i samband med kursstart.

Kursledare

Sven-Alex Trygg Dalarna

Sven-Alex arbetar med vårt arbetsmarknadsuppdrag Rusta och Matcha. Han hoppar även in som lärare i några av våra yh-utbildningar.

Sven-Alex Trygg Folkuniversitetet

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Falun

info.falun@folkuniversitetet.se

Kursperiod
1 okt 2024 - 22 okt 2024
Tisdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
tis 1 okt 2024 kl 17:30-20:00
  • tis 8 okt 2024 kl 17:30 - 20:00
  • tis 15 okt 2024 kl 17:30 - 20:00
  • tis 22 okt 2024 kl 17:30 - 20:00
Plats
Tunagatan 20, 78434 BORLÄNGE
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
204400
Pris
950 kr