Vi utforskar även olika behandlings- och stödmöjligheter, samt strategier för att stärka det egna välmåendet.
• Diagnoskriterier och förklaringsmodeller – Vad säger forskningen om orsakerna bakom ADHD? Hur ställs diagnosen, och vad innebär den i praktiken?
• Symtom i vardagen och omgivningens uppfattning – Koncentrationssvårigheter, impulsivitet och hyperaktivitet påverkar inte bara individen utan även hur personen bemöts av sin omgivning. Vi belyser vanliga missförstånd och perspektiv från både den som har ADHD och personer i deras närhet.
• Rekommenderade insatser efter diagnosen – Medicinsk behandling, psykologisk hjälp och pedagogiska anpassningar – vad säger forskningen och vilka alternativ finns?
• Egenvård och strategier för bättre mående – Sömn, kost, fysisk aktivitet och stresshantering – vad kan man själv göra för att underlätta vardagen och öka livskvaliteten?
Föreläsare:
Berkeh Nasri är leg. psykolog och medicine doktor i psykologi. Hon har mer än 18 års erfarenhet av behandling, handledning, utbildning och neuropsykiatrisk utredning. De senaste 15 åren har Berkeh i huvudsak arbetat med att utveckla och beforska psykologisk behandling för vuxna med adhd. Berkeh arbetar för närvarande bland annat med att tillgängliggöra kunskap om adhd och autism inom idrott.
Föreläsningen genomförs med stöd av Folkuniversitetsföreningen.
Zoom: https://folkuniversitetet-se.zoom.us/j/8208343582?omn=62838561986
Boka din plats, kostnadsfritt!
Kommande seminarier och studiecirkel: Sök - Folkuniversitetet
Har du frågor?
Kontakta Marie Hillner