I detta seminarium lyfter vi fram könsskillnader, hormonernas påverkan och vilka anpassningar som kan göra skillnad.
• Skillnader i symtom mellan könen – Medan pojkar ofta uppvisar mer utåtagerande beteenden, kan flickor ha en mer inåtvänd och omaskerad ADHD, vilket gör att de ofta missas i skolan. Hur tar sig detta uttryck i olika åldrar?
• Varför diagnostiseras flickor och kvinnor senare? – Sociala normer, högre krav på anpassningsförmåga och strategier för att "dölja" symtomen bidrar till att många kvinnor får sin diagnos i vuxen ålder.
• Hormonernas påverkan på ADHD – Hur påverkas ADHD-symtomen av menstruationscykeln, graviditet och klimakteriet? Vad kan göras för att hantera dessa förändringar?
• Anpassningar i olika miljöer – Hur kan vi skapa en mer inkluderande skola, arbetsplats och hemmiljö för flickor och kvinnor med ADHD?
Föreläsare:
Berkeh Nasri är leg. psykolog och medicine doktor i psykologi. Hon har mer än 18 års erfarenhet av behandling, handledning, utbildning och neuropsykiatrisk utredning. De senaste 15 åren har Berkeh i huvudsak arbetat med att utveckla och beforska psykologisk behandling för vuxna med adhd. Berkeh arbetar för närvarande bland annat med att tillgängliggöra kunskap om adhd och autism inom idrott.
Föreläsningen arrangeras med stöd av Folkuniversitetsföreningen
Boka din plats, kostnadsfritt
Zoom: https://folkuniversitetet-se.zoom.us/j/8208343582?omn=61652893624
Kommande seminarium och studiecirkel om ADHD: Sök - Folkuniversitetet
Har du frågor?
Kontakta Marie Hillner