Mindfulness Distans Live

Plats Distans

I oroliga tider behöver vi kraften av närvaro och acceptans. Under dessa fem kurstillfällen får du verktyg och tekniker för att hantera stress och oro samt förhållningssätt för ökad medvetenhet och livskvalitet.

Boka nu

I denna kurs skapar vi en trygg miljö för att utforska och hantera stress och oro. Vi tränar mänskliga förmågor såsom tillit, acceptans och medkänsla, allt för att bättre lära oss att hantera livet så som det är just nu. Genom meditation, reflektion i grupp och avslappningstekniker skapar vi nya mentala banor för att minska stress och öka vår förmåga att vara närvarande i våra liv.

Vi träffas vid fem tillfällen då vi går vi igenom olika aspekter av Mindfulness och lägger en grund för egen träning. Du får ta del av material och guidade meditationsövningar för att träna på egen hand under och efter kursen.

Målgrupp

Den här kursen vänder sig till dig som längtar efter lugn och vill veta mer om mindfulnessträning. Inga förkunskaper behövs.

Mål

Efter kursen har du ökad förståelse för hur du kan applicera mindfulness i ditt liv. Du har fått konkreta verktyg och materia, och också en tydlig väg framåt om du vill fördjupa din praktik efter kursen.

Innehåll

•    Grundläggande förståelse för mindfulnessträning, inklusive konkreta tekniker och verktyg för ökad medvetenhet och närvaro i vardagen
•    Förhållningssätt som hjälper dig att minska friktionen och öka lugnet i ditt liv
•    Kunskap om hur du med hjälp av mindfulness kan reglera och reducera negativ stress
•    Genomgång av meditationsteknik och meditation i grupp
•    Utrymme att landa och möta dina inre upplevelser med ökad acceptans

Arbetssätt

Teori varvas med praktisk träning, samt reflektion och samtal i grupp om egna upplevelser och insikter. Konkreta och enkla hemuppgifter som gås igenom under respektive kurstillfälle för att integrera träningen i din vardag.

Kursmaterial

Kursledarens material.

Friskvårdsbidrag

Har du friskvårdsbidrag att utnyttja? Mindfulness hör till de aktiviteter Skatteverket godkänner som friskvård, stäm av med din arbetsgivare.

Kursledare

Patrik Hansson

"Det är möjligt att hitta balans mellan den inre och yttre resan i våra liv".

Jag har alltid varit intresserad av möjligheten att uppnå balans och hitta långsiktigt välmående. Genom många års erfarenhet av en rad olika meditationstraditioner har jag hittat tekniker och förhållningssätt som jag är övertygad om att fler kan ha nytta av. Jag tror starkt på en kombination av meditation, Mindfulness och kontakt med naturen. Efter en 10 års internationell karriär inom IT-branschen ägnar jag mig numera åt att föreläsa och lära ut tekniker och verktyg för välmående och personlig utveckling.

Min egen utbildning och träning tar aldrig slut. Just nu studerar jag bland annat Qigong, meditation samt ett tvåårigt program inom Mindfulness på University of California med Jack Kornfield och Tara Brach.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
7 okt 2024 - 4 nov 2024
Måndag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
mån 7 okt 2024 kl 18:00-19:30
  • mån 14 okt 2024 kl 18:00 - 19:30
  • mån 21 okt 2024 kl 18:00 - 19:30
  • mån 28 okt 2024 kl 18:00 - 19:30
  • mån 4 nov 2024 kl 18:00 - 19:30
Studietimmar
10
Kurs-ID
309819
Pris
1750 kr