Guidad meditation – ladda upp inför veckan

Plats Jönköping

Är du stressad? Okoncentrerad? Har du svårt att sortera bland dina tankar eller varva ned? Eller kanske bara är nyfiken på meditation. Då är detta kursen för dig! Denna kurs i guidad meditation och medveten närvaro ges av Folkuniversitetet i Jönköping!

Boka nu

Välkommen till en guidad meditation, där vår ledare hjälper dig att praktisera medveten närvaro med hjälp av sin röst och avslappnande musik. Målet med denna kurs är att reducera stress och uppnå ett inre lugn.

Upplägg

  • Kort intro om meditation.
  • Vi ligger ned på en mjuk matta (vill man sitta får man det).
  • Vi börjar med att scanna igenom hela kroppen för att hamna i ett avslappnat tillstånd för att sedan bli guidad genom en meditation.
  • Vi avslutar med gemensamma reflektioner för de som vill. 

Material

Ha på dig mjuka och bekväma kläder. Ta gärna med egen yogamatta men om du inte har tillgång till en kan du låna av Folkuniversitetet.

Kursledare

Ulrika Rosenqvist, friskvårdsguide

Meditationens fördelar

Meditation har praktiserats inom kulturer och religioner i flera tusen år för att nå upplysthet och självförverkligande, och de äldsta spåren av meditation kommer från den vediska traditionen i Indien. Under 1900-talet har meditation spridits i västvärlden och blivit en uppskattad teknik även utanför religiösa och spirituella kretsar. Idag används olika former av meditation bland annat inom hälso- och sjukvård, skola och inom affärsvärlden.

Kliniska studier har visat att effekterna av meditation innebär en minskning av migrän, sömnlöshet, tarmproblem, premenstruella störningar, panikångest, minskade halter av stresshormoner, lägre blodtryck och förbättrad cirkulation. 

Kursledare

Ulrika Rosenqvist

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Kursperiod
23 feb 2025 - 9 mar 2025
Söndag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
sön 23 feb 2025 kl 10:00-11:30
  • sön 2 mar 2025 kl 10:00 - 11:30
  • sön 9 mar 2025 kl 10:00 - 11:30
Plats
Skolgatan 25B, 55316 JÖNKÖPING
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
120977
Pris
550 kr