Bär och fruktförädling - pressa, pastörisera, koka och torka

Plats Eskilstuna

Hur kan du på bästa sätt ta tillvara av trädgårdens och skogens bär och frukter? Göra dem mer hållbara än de var från början? Få en ny smak att ha till maten? Leka kemist? Kom och lär dig pressa, pastörisera, koka och torka dina bär och frukter!

Boka nu

Kursinnehåll

Här får du grunderna till att på bästa sätt ta tillvara på trädgårdens och skogens bär och frukter. 
I kursen ingår kort genomgång av teori kring de faktorer som påverkar en produkts hållbarhet, säkerhet och smak.
I köket preppar vi råvaror för torkning och tittar på resultatet. Vi tillverkar drycker som glögg, smaksatt must eller nektar som pastöriseras och vi provar även på att koka marmelad.

Kostnader för råvaror och förpackningar ingår i kurspriset till ett pris av cirka 250kr/deltagare

Vi utgår från säsongens råvaror!

Om kursledaren

Karin är utbildad bär, frukt och grönsaksförädlare. Hon har vunnit flera priser i svenska och nordiska mästerskap i mathantverk och har egen småskalig produktion av produkter som hon säljer i sin matkulturbutik.
Förutom att håller kurser och workshops i förädling och konservering är Karin även lärare i ämnet förädling och innovation på yrkeshögskolan Campus Nyköping och invald i branschrådet för bär, frukt och grönsaksförädling på Eldrimner - Sveriges nationella centrum för mathantverk.

 

Kursledare

Karin Liljegren

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
12 okt 2024 - 12 okt 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 12 okt 2024 kl 10:00-14:00
Plats
Balstavägen 2, 63362 ESKILSTUNA
Visa på karta
Studietimmar
4
Kurs-ID
118103
Pris
1200 kr