Kursinnehåll
Här får du grunderna till att på bästa sätt ta tillvara på trädgårdens och skogens bär och frukter.
I kursen ingår kort genomgång av teori kring de faktorer som påverkar en produkts hållbarhet, säkerhet och smak.
I köket preppar vi råvaror för torkning och tittar på resultatet. Vi tillverkar drycker som glögg, smaksatt must eller nektar som pastöriseras och vi provar även på att koka marmelad.
Kostnader för råvaror och förpackningar ingår i kurspriset till ett pris av cirka 250kr/deltagare
Vi utgår från säsongens råvaror!
Om kursledaren
Karin är utbildad bär, frukt och grönsaksförädlare. Hon har vunnit flera priser i svenska och nordiska mästerskap i mathantverk och har egen småskalig produktion av produkter som hon säljer i sin matkulturbutik.
Förutom att håller kurser och workshops i förädling och konservering är Karin även lärare i ämnet förädling och innovation på yrkeshögskolan Campus Nyköping och invald i branschrådet för bär, frukt och grönsaksförädling på Eldrimner - Sveriges nationella centrum för mathantverk.
Kursledare
Karin Liljegren
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje