Livet, med dess flyktiga ögonblick och skiftande säsonger, erbjuder oss en palett av smaker och upplevelser. Men hur kan vi hålla kvar dessa smaker när säsongen är över eller när ett speciellt ögonblick har passerat?
Kursinnehåll
Genom att bevara matens essens kan vi skapa en bro mellan det förflutna och nuet, mellan sommarens solmogna tomater och vinterns mysiga middagar.
Vi fördjuper oss i de faktorer som påverkar hur hållbara och säkra produkter blir när man konserverar med olika metoder.
Vi provsmakar, undersöker och letar "fel".
Vi avslutar med frågestund, erfarenhetsutbyte och recepttips.
Kursmaterial/råvaror ingår i priset.
Om kursledaren
Karin är utbildad bär, frukt och grönsaksförädlare. Hon har vunnit flera priser i svenska och nordiska mästerskap i mathantverk och har egen småskalig produktion av produkter som hon säljer i sin matkulturbutik.
Förutom att håller kurser och workshops i förädling och konservering är Karin även lärare i ämnet förädling och innovation på yrkeshögskolan Campus Nyköping och invald i branschrådet för bär, frukt och grönsaksförädling på Eldrimner - Sveriges nationella centrum för mathantverk.
Kursledare
Karin Liljegren
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje