Konservera bär, frukt och grönsaker utan tillsatser

Plats Eskilstuna

Få de teoretiska kunskaperna i konserveringens förädlade konst! I denna kortkurs kommer vi att utforska konserveringens rika historia, dyka ner i dess olika metoder och ge dig verktygen för att framgångsrikt bevara dina frukt, bär och grönsaker

Boka nu

Livet, med dess flyktiga ögonblick och skiftande säsonger, erbjuder oss en palett av smaker och upplevelser. Men hur kan vi hålla kvar dessa smaker när säsongen är över eller när ett speciellt ögonblick har passerat?

Kursinnehåll

Genom att bevara matens essens kan vi skapa en bro mellan det förflutna och nuet, mellan sommarens solmogna tomater och vinterns mysiga middagar.

Vi fördjuper oss i de faktorer som påverkar hur hållbara och säkra produkter blir när man konserverar med olika metoder.

Vi provsmakar, undersöker och letar "fel".

Vi avslutar med frågestund, erfarenhetsutbyte och recepttips.

Kursmaterial/råvaror ingår i priset. 

Om kursledaren

Karin är utbildad bär, frukt och grönsaksförädlare. Hon har vunnit flera priser i svenska och nordiska mästerskap i mathantverk och har egen småskalig produktion av produkter som hon säljer i sin matkulturbutik.
Förutom att håller kurser och workshops i förädling och konservering är Karin även lärare i ämnet förädling och innovation på yrkeshögskolan Campus Nyköping och invald i branschrådet för bär, frukt och grönsaksförädling på Eldrimner - Sveriges nationella centrum för mathantverk.

 

Kursledare

Karin Liljegren

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
7 okt 2024 - 7 okt 2024
Måndag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
mån 7 okt 2024 kl 18:00-20:15
Plats
Balstavägen 2, 63362 ESKILSTUNA
Visa på karta
Studietimmar
3
Kurs-ID
118108
Pris
625 kr