På kursen provar vi att mjölksyra grönsaker med olika slags kryddor.
Kursen ger en kort historisk bakgrund till olika sorters konservering. Du får veta lite mer om några grönsaker och kryddor och vad mjölksyrning är för något. Du får prova att mjölksyra och ta med dig dina egna mjölksyrade grönsaker med hem tillsammans med en receptsamling.
God kvällsfika ingår i kursen.
Kursledare är kulturhistorikern och mathantverkaren Åsa Hässlekvist
Plats; Norra flygeln på Fredriksdal museer och trädgårdar
Datum och tid; 10 oktober klockan 17-20.
Kostnad; 450 kronor. 400 kronor för dig som har Kulturkort
Hör av dig via mail om du har Helsingborg kulturkort så återkommer vi till dig efter din anmälan.
Klicka på "Boka nu" och fyll i dina uppgifter om du vill gå kursen. Kursen faktureras när det närmar sig kursstart.
Begränsat antal platser så först till kvarn! ( Max 15 deltagare )
Sista datum att köpa biljett; 7 oktober
Kursledare
Åsa Hässlekvist
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Helsingborg