Modern migränvård och nya behandlingar

Plats Göteborg

Migrän är ett av våra största folkhälsoproblem. Möt Mattias Linde, prisbelönt neurolog och en av huvudpersonerna bakom Västra Götalandsregionens storsatsning på modern migränvård.

Migrän är en folksjukdom som drabbar cirka 1,5 miljoner svenskar. Det är det största folkhälsoproblemet av alla sjukdomar hos kvinnor under 50 års ålder, och är även vanligt bland pojkar och män.

Mattias Linde, känd från det populära SVT-programmet Fråga Doktorn, berättar om vad migrän är och om modern migränbehandling med akut medicinering, förebyggande läkemedel inklusive helt nya sådana, och inte minst hur migrän kan behandlas utan läkemedel. Speciellt lyfter han nya metoder för förebyggande behandling av migrän med och utan läkemedel.

Han berättar också om hur ett gediget arbete med politisk påverkan på nationell och regional nivå ledde fram till en storsatsning på migränvård i Västra Götalandsregionen som gjort att det nu finns ett högspecialiserat centrum för migrän på Sahlgrenska, där Mattias Linde är medicinskt ansvarig överläkare och dit människor vallfärdar för att få hjälp med sina besvär.

Medverkande

Mattias Linde, överläkare, Sahlgrenska universitetssjukhuset och professor i neurologi, Institutionen för Neurovetenskap, Norges Teknisk-Naturvetenskapliga Universitet

Plats

Folkuniversitetet, Norra Allégatan 6

Övrig information

Fri entré. Begränsat antal platser. Ingen föranmälan.

Föreläsningen arrangeras med stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Datum
11 feb 2025 - 11 feb 2025
Tisdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
tis 11 feb 2025 kl 18:00-19:15
Plats
Norra Allégatan 6, 41301 GÖTEBORG
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
312450
Pris
0 kr