Personcentrerad vård - delaktighet och samtycke. Forskarföreläsning med Hedvig Zetterberg

Plats Östersund

Forskarföreläsning för dig som vill fördjupa eller fortbilda dig kring personcentrerad vård.  Vad är personcentrering, och hur kan det konkret se ut i olika sammanhang?

Boka nu

Inom vården pratas det mer och mer om personcentrering, och att ge patienten möjlighet att vara delaktig och känna att man är med och äger processen, och kan uttrycka samtycke till vården. Personcentrering handlar om att utgå från den unika personens förmågor, behov och förutsättningar i alla delar av vård- och omsorgsprocess. Något som visat sig både öka kvaliteten i vården och delaktigheten.

Det är dock inte alltid helt lätt att utöva personcentrering. Faktorer som hur vården är organiserad och tidsbrist kan vara hinder, men bemötandet från den enskilda vårdgivaren, från vårdbiträde och socialarbetare till läkare, kan göra stor skillnad. Detta även i utmanande verksamheter som tvångsvård, vård av dementa eller vård av barn. 

Den här föreläsningen ger en översikt kring ämnet och konkreta tips utifrån frågan: hur kan vi sträva efter ökad personcentrering? 

Föreläsningen ges med finansiering av Forskarföreningen. 

Om föreläsaren

Hedvig Zetterberg är Med. Dr. och Leg. fysioterapeut. Hon arbetar just nu som postdoktor på Sophiahemmet Högskola samt vik. universitetslektor på Mittuniversitetet. Hedvig forskar och undervisar om personcentrerad rehabilitering vid långvarig smärta, i kombination med beteendeanalys. Särskilt i fokus för hennes insatser är bemötande och stöd för beteendeförändring.    

Delta på plats eller online

Föreläsningen ges på plats på Campus i Östersund (sal meddelas senare), men sänds även digitalt. Finns du på plats finns även möjlighet att ställa frågor.

Anmäl dig så skickar vi ett mejl med länk och sal när det närmar sig!

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Östersund

ostersund@folkuniversitetet.se

Kursperiod
26 sep 2024 - 26 sep 2024
Torsdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
tor 26 sep 2024 kl 12:00-13:00
Plats
Akademigatan 1, 83140 ÖSTERSUND
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
503003
Pris
0 kr