AI för bildskapande, fördjupning

Plats Stockholm

Under denna fördjupningskurs tar vi vår bildskapande till nästa nivå. Vi lär oss om fler verktyg, de senaste funktionerna i Photoshop och vässar färdigheterna i Midjourney.

Boka nu

Idag finns flera plattformar och verktyg inom generativ AI-konst. På denna kurs utforskar vi mer avancerade program och tekniker för att skapa individuella och skräddarsydda lösningar inom bildgenerering.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som har ett intresse för bild och form och vill lära dig mer om AI-verktyg. 

Förkunskaper

Du har provat på att använda AI för bilder på vår grundkurs Kom igång med AI för bildskapande (tre kvällar) eller på annat sätt.

Innehåll

- Vi dyker in i open source-modeller som Flux och Stable Diffusion XL (SDXL). Dessa kraftfulla verktyg ger oss möjlighet att verkligen förstå och manipulera de underliggande processerna i bildskapandet med AI, vilket öppnar dörrar för ännu mer kreativa uttryck. 
- Vi använder tjänster som HugginFace för att experimentera med olika AI-modeller och tekniker, vilket ger oss en bredare förståelse för möjligheterna inom AI-baserat bildskapande.
- Vi fortsätter arbeta med Midjourney och andra populära AI-program. Dessa verktyg erbjuder unika funktioner som vi kan utnyttja för att utveckla vårt konstnärliga uttryck och skapa bilder som verkligen sticker ut.
- För dig som arbetar med Photoshop kommer vi också att gå igenom de senaste funktionerna som möjliggör ännu mer avancerat bildskapande. Här kommer vi att lära oss hur AI kan integreras i traditionella arbetsflöden för att effektivisera processen och skapa bilder av högsta kvalitet.

Material

Kursmaterial från läraren.

Undervisningsform

Teori varvas med praktisk övning. Kursen hålls i sal med stationära datorer (Windows). Om du föredrar att arbeta macOS kan du ta med en egen laptop. Wifi finns.

Kursledare

Gabriel Eliasson är IT-pedagog med omfattande erfarenhet. Sedan 2018 är han en mycket uppskattad kursledare på Folkuniversitetet.

Kursledare

Gabriel Eliasson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
5 nov 2024 - 19 nov 2024
Tisdag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
tis 5 nov 2024 kl 18:00-20:30
  • tis 12 nov 2024 kl 18:00 - 20:30
  • tis 19 nov 2024 kl 18:00 - 20:30
Plats
Holländargatan 38, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
120148
Pris
1475 kr