Artificiell intelligens: Vad det är, hur det fungerar och vad det kan användas till

Plats Trollhättan

Under senare år har vi sett en enorm utveckling inom området artificiell intelligens (AI).

Boka nu

Vi har fått program som lurar sina programmerare att tro att de är medvetna kännande varelser som borde släppas fria, finansiella system som spekulerar på finansmarknaden och bildigenkänningssystem som är bättre på att upptäcka hudcancer än erfarna specialister, bara för att nämna några exempel. Ingen förstår heller riktigt hur de mest kraftfulla AI-systemen fungerar eller vad kan göra. 

Men av vad vi sett hittills kan de orsaka betydande skada som nytta. Detta har lett till en omfattande diskussion om teknikens för- och nackdelar samt om vi kanske till och med ska stoppa all utveckling av avancerade AI-system under en tid.

Under detta samtal kommer vi att diskutera vad AI är för någonting, om och i så fall på vilket sätt och varför utvecklingen gått så snabbt under senare år samt undersöka de för- och nackdelar denna utveckling kan föra med sig.

Föreläsare: Karl de Fine Licht är docent i etik och teknik vid Chalmers tekniska högskola. Han är forskare inom AI i högre utbildning och offentligt beslutsfattande, är med i ledningsgruppen för Chalmers stora AI-satsning CHAIR och leder en rad utbildningsinitiativ på Chalmers inom området generativ AI.

Föreläsningen arrangeras med stöd av Folkuniversitetsföreningen.

OBS! Begränsat antal platser. Anmälan krävs.

Med reservation för ändringar.

Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Trollhättan

 

 

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Trollhättan

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Kursperiod
7 okt 2024 - 7 okt 2024
Måndag
Antal tillfällen
0
Första tillfället
mån 7 okt 2024 kl 18:00-19:00
Plats
Garvaregatan 15, 46131 TROLLHÄTTAN
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
309279
Pris
0 kr