Webbutveckling, fördjupningskurs Distans Live

Plats Distans

Behöver du fördjupa dina kunskaper, byta karriär eller hitta nytt jobb? Med den här kursen kan du förbättra dina möjligheter på arbetsmarknaden.

Boka nu

Målgrupp

Denna kurs riktar sig till dig som redan har viss erfarenhet av webbutveckling och vill ta dina färdigheter till nästa nivå. Oavsett om du vill vässa din kompetens för att stärka din roll i arbetslivet eller planerar en karriärväxling till webbutveckling, erbjuder vi rätt verktyg och kunskap för att du ska lyckas.

Kursinnehåll

Kursinnehållet omfattar både en repetition av grundläggande tekniker samt en fördjupning inom centrala verktyg och metoder för modern webbutveckling. Du får:

•    Repetition av HTML, CSS och JavaScript: En genomgång av grunderna för att säkerställa att alla har en stabil plattform att bygga vidare på.
•    Fördjupade kunskaper och praktisk tillämpning inom:
      - Git och GitHub: Lär dig versionshantering och samarbetsverktyg som är oumbärliga för webbutveckling i team.
      - Flexbox och Grid: Skapa flexibla och responsiva layouter med moderna CSS-tekniker.
      - Bootstrap: Effektivisera din designprocess genom att använda ett av de mest populära CSS-ramverken.
•    WordPress: Få en introduktion till en av världens mest använda plattformar för att bygga och hantera webbplatser.

Förkunskaper

Förkunskaper som motsvarar Webbdesign 1 och 2 på gymnasial nivå eller motsvarande.

Upplägg

Vi träffas totalt 6 sammankomster för teoretiska genomgångar via Zoom, online en gång i veckan. Förutom undervisningstillfällena online krävs det ett flertal timmar av hemarbete varje vecka som görs via Moodle. Moodle kommer att användas som en central plattform för våra asynkrona träffar och kursaktiviteter. Detta ger dig flexibilitet att studera och delta i kursen enligt din egen tidsplan. Genom Moodle kommer du att få tillgång till kursmaterial, inspelningar från lektioner, och andra resurser som stödjer ditt lärande. 

Tidsmässigt förväntas du att avsätta flera timmar varje vecka för att studera och utföra uppgifter via Moodle. Den exakta tidsåtgången kan variera beroende på kursmoment och individuell arbetsrytm, men en generell riktlinje är att lägga ner ungefär lika mycket tid som under de schemalagda lektionerna. Upplägget i Moodle kommer att följa kursens olika moduler. 

Kursledaren planerar att ha regelbundna avstämningar med deltagarna mellan  lektionstillfällen online, antingen via Moodle eller andra lämpliga plattformar, för att säkerställa att alla håller jämna steg och för att besvara eventuella frågor som kan uppstå.

Utrustningskrav

Du behöver endast tillgång till en dator, stabil internetkoppling och en positiv mindset för att dra nytta av kursen. Du kommer att få tillgång till Zoom samt Moodle.

 

Kursledare

Gabriella Misztine Toth

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Trollhättan

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Kursperiod
14 okt 2024 - 16 dec 2024
Måndag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
mån 14 okt 2024 kl 18:00-19:30
  • mån 21 okt 2024 kl 18:00 - 19:30
  • mån 4 nov 2024 kl 18:00 - 19:30
  • mån 18 nov 2024 kl 18:00 - 19:30
  • mån 2 dec 2024 kl 18:00 - 19:30
  • mån 16 dec 2024 kl 18:00 - 19:30
Studietimmar
12
Kurs-ID
310702
Pris
3950 kr