På den här kursen lär du dig att skapa och administrera en modern hemsida med utgångspunkt ur smart interaktion och lättanvända verktyg. Kursen innehåller också kunskap om hur hemsidor fungerar och hur de administreras. Slutprodukten blir en egen hemsida som kan användas efter kursens slut.
Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som vill skapa en hemsida för privat bruk, för ditt företag eller din förening och samtidigt lära dig om hur en tydlig och effektiv design kan bidra till en bra upplevelse för besökaren. Du behöver ha god datorvana men inga förkunskaper om webbdesign krävs.
Mål
Målet med kursen är att du ska skapa en hemsida med utgångspunkt ur modern design och interaktion som du sedan kan hålla uppdaterad och jobba vidare med självständigt.
Innehåll
- Webbhotell, domäner och CMS
- Hur ser en hemsida ut
- Upplägg, navigation och interaktion
- Innehåll, sektioner, menyer
- Grafisk design och interaktionsdesign
- Mobilanpassning och responsiv design
- Grundläggande sökmotoroptimering (SEO)
- Kopplingar till social media
- Dynamiskt innehåll som bloggar, nyhetssektioner, mm
- Tips på kringverktyg och hur du kan tänka kring material på webben
Undervisningsform
Undervisningen bygger på lärarledda lektioner med praktiska övningar över videolänk. Observera att kursen hålls helt på distans vilket innebär att du behöver ha tillgång till en dator med bra internetuppkoppling.
Kursen är på 2 heldagar.
Litteratur och material
Alla program som krävs är gratis och kan även användas efter kursen. Dator med Windows, Linux eller MacOS krävs.
Kursledare
Daniel Eriksson
Daniel är en autodidakt programmerare och grafisk designer som utöver kurser i huvudsak sysslar med webbdesign via eget företag. Han är särskilt intresserad av interaktionsdesign och hur viktigt genomtänkta gränssnitt är för programvara, produkter och tjänster.
Daniel har också ett stort intresse av digitala spel och spelutveckling, vilket kompletteras bra av kunskaperna inom grafisk design. På fritiden skapar han egna spel och ibland har han även hållit kurser inom detta område.
Det går att komma långt genom att experimentera och prova sig fram, men ibland behövs en kurs för att få modet att sätta igång eller en bra grund att stå på. Med en lekfull förtjusning och ett djupt intresse för sina områden hoppas Daniel kunna både inspirera, utmana och engagera.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg