Framtidens medielandskap – vart är vi på väg?

Plats Poppius

Vad är det som driver på förändringarna inom medieområdet? Varför sprids vissa medietjänster snabbare än andra? Och hur kommer framtidens medielandskap att se ut? Om förändringar och innovation berättar Malin Picha Edwardsson, fil. dr och lektor i journalistik vid Södertörns högskola.

Boka nu

Innehåll

Tryckta tidningar har funnits i Sverige i snart 380 år, men kommunikationsformer och mediekanaler förändras ständigt i takt med att samhället förändras, liksom användarnas preferenser och de ekonomiska förutsättningarna för framställning av medieinnehåll. Ibland hör man att allting förändras så fort när det gäller ny medieteknik, men vi tenderar alltid att överskatta teknikutvecklingens hastighet och underskatta användarnas tröghet att ta till sig ny teknik. Så vad är det som driver på förändringarna inom medieområdet?

Varför sprids vissa medietjänster snabbare än andra? Och hur kommer framtidens medielandskap att se ut? Det ska vi tillsammans fördjupa oss i vid denna föreläsning.

Föreläsare

Malin Picha Edwardsson är filosofie doktor i medieteknik och lektor i journalistik vid Södertörns högskola, och undervisar framför allt på journalistutbildningen. Som forskare intresserar hon sig för digitalt berättande, medieutveckling, hållbarhet och innovationer inom medieområdet. Hon har en bakgrund som journalist, redaktör och projektledare för olika utvecklingsprojekt i mediebranschen.

Höstens föreläsningar om journalistik och medielandskap

  • 7/11 Framtidens medielandskap – vart är vi på väg? med Malin Picha Edwardsson, lektor och forskare vid Södertörns högskola.
  • 28/11 Sant eller falskt? – om verifiering i journalistiken med Gunnar Nygren, pofessor emeritus i journalistik.

Håll utkik efter fler föreläsningar i Poppius program!

 

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
7 nov 2024 - 7 nov 2024
Torsdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
tor 7 nov 2024 kl 18:00-20:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
119122
Pris
200 kr