Skrivarworkshop: Börja på din berättelse

Plats Göteborg

Det här är en tvådagars workshop för dig som vill skapa en berättelse, för dig som vill påbörja eller redan arbetar med till exempel en roman eller en novell.

Boka nu

Mål

Målet är att du tillsammans med gruppen ska få två roliga dagar fulla av berättelsebyggande och skrivande. När workshopen är över har du förhoppningsvis grunden, skelettet till en berättelse som du kan fortsätta på hemma. Du kommer också att ha lärt känna ett gäng likasinnade som du kan prata skrivande och byta texter med.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill påbörja eller redan har påbörjat ett romanprojekt eller något annat längre skrivprojekt.

Innehåll och arbetssätt

På fredagen värmer vi upp med ett par roliga skrivövningar. Sedan går vi igenom en metod för att skapa en berättelse. Vi börjar i karaktärerna och berättelsevärlden och tar oss steg för steg fram till konflikter, intrig och dramatisk struktur. Genomgångar varvas med skrivövningar och samtal.

Kursmaterial

Kursledarens eget material. Ta gärna med laptop för det blir mycket skrivande!

Utvecklingsmöjligheter

Skrivarakademins övriga utbud.

Kursfakta

Max tolv deltagare.

Prenumerationserbjudande från Tidningen Skriva

Vill du satsa ännu mer på ditt skrivande? Som deltagare på en av Skrivarakademins kurser under 2024 har du möjlighet att teckna en halvårsprenumeration på Tidningen Skriva, 3 nummer för 99 kronor (ord. pris 309 kronor).
Länk till erbjudandet skickas i samband med kursstarten.

Kursledare

Johan Carle Gårdeskog

– Skrivande är ett hantverk, inte en talang. Man lär sig genom övning, och det är roligare och mer kreativt att öva i grupp.

Johan Carle är författare och utbildad skrivpedagog. Han debuterade 2016 med romanen Små grodorna. Vid sidan av det egna skrivandet håller Johan så ofta han kan skrivarkurser. Han arbetar också som lektör. När han är ledig tycker han om att ta långa löprundor i skogen.

Läs mer om och av Johan på johancarle.se

Johan Carle

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
18 okt 2024 - 19 okt 2024
Fredag, Lördag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
fre 18 okt 2024 kl 16:00-19:00
  • lör 19 okt 2024 kl 10:00 - 15:00
Plats
Norra Allégatan 6, 41301 GÖTEBORG
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
309270
Pris
1775 kr