Skriv deckare och spänning, helg

Plats Göteborg

Är du sugen på att skriva i en av de mest populära genrerna just nu? Kanske läser du mycket deckare och thrillers och är nyfiken på att skriva din egen spänningsroman? I denna helgkurs är målet att du ska få ihop ett romankoncept, liksom verktygen för att skriva vidare.

Boka nu

Mål

Målet är att du skall lämna kursen med ett romankoncept som känns roligt att skriva på och att du skall ha med dig tillräckligt med verktyg för att komma vidare med din idé oavsett om du vill skriva en mysig pusseldeckare eller en nattsvart thriller.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill skriva en spänningsroman av något slag. 

Innehåll och arbetssätt

Under en fullmatad helg går vi igenom vad som kännetecknar en deckare och du kommer få möjlighet att diskutera och workshoppa fram idéer ihop med de övriga deltagarna.

I kursen kommer vi gå igenom bland annat:

  • Hur man kan gå till väga för att hitta sin historia
  • Hur man skapar intressanta och trovärdiga karaktärer
  • Hur man kan tänka när man strukturerar sin berättelse
  • Hur man skapar spänning och otäck stämning. 

Övrigt

Ta med någonting att skriva med, så som papper och penna och/eller dator.

Kursmaterial

Kursledarens eget material.

Utvecklingsmöjligheter

Skrivarakademins övriga utbud.

Prenumerationserbjudande från Tidningen Skriva

Vill du satsa ännu mer på ditt skrivande? Som deltagare på en av Skrivarakademins kurser under 2024 har du möjlighet att teckna en halvårsprenumeration på Tidningen Skriva, 3 nummer för 99 kronor (ord. pris 309 kronor). 

Länk till prenumerationserbjudandet skickas ut i samband med kursstart.

 

Kursledare

Märta Elf

Vi skriver hundratals ord varje dag, vi postar och kommenterar på sociala medier, vi sms:ar nära och kära och kanske skriver vi till och med mejl eller dokument på jobbet. Skrivandet är tusentals år gammalt och att kunna skriva ner information lade grunden för människans abstrakta tänkande och civilisationen som vi känner den. Trots att skrivandet har varit med så länge så utvecklas det fortfarande, genom att vi kombinerar nya ord på nya sätt eller blandar genrer på ett sätt som ingen har gjort tidigare.

Det är naturligt, mänskligt och roligt att skriva och uttrycka sina tankar och känslor. Oavsett om man vill skriva för att experimentera med språket eller om man vill skriva för att underhålla och låta läsaren ryckas med till en annan värld så använder man samma verktyg. Kan du skriva sms så har du en utmärkt grund för att skriva storslagen poesi.

Jag är litteraturvetare och redaktör och jobbar till vardags med att hjälpa författare att ta fram de bästa sidorna både hos sig själva som författare och i deras individuella texter.

Min ambition med kursen är att vi skall få möjlighet att djupdyka i text och språk och både skriva mycket och prata mycket om skrivande. Vi kommer att prova på olika genrer och olika begränsningar för att försöka ringa in hur man kan förmedla känslor och stämning till läsaren. Förhoppningsvis kommer du att få prova nya saker, kanske hitta en dold talang eller bli bättre på en gammal styrka!

Med hjälp av kreativa skrivövningar och textsamtal vill jag att vi hittar ett lustfyllt förhållande till skrivande, nya och fördjupade sätt att se på text och en säkerhet i det egna uttrycket.

Vi ses!
Vänliga hälsningar Märta

Märta Elf är lärare i skrivande på Folkuniversitetet i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
23 nov 2024 - 24 nov 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 23 nov 2024 kl 10:00-14:45
  • sön 24 nov 2024 kl 10:00 - 14:45
Plats
Norra Allégatan 6, 41301 GÖTEBORG
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
309442
Pris
1675 kr