Persisk kalligrafi - nybörjare Distans Live

Plats Distans

Vill du att lära dig att skriva vackra bokstäver med kalligrafipenna? Här lär vi oss persisk klassisk kalligrafi genom de gamla principerna Nastaliq och Shekaste Nastaliq. Vi lägger även stor vikt vid den terapeutiska aspekten av konst, vilket stöder koncentrationsprocessen.

Boka nu

Innehåll och kursupplägg

  • Förmedla konstens grundläggande principer: genom att förstå konstens grundläggande principer kommer deltagarna att kunna utveckla sina färdigheter och skapa konstverk som är både visuellt tilltalande och tekniskt skickliga.
  • Kursen tar upp övningar som hjälper deltagarna att behärska sitt nervsystem i samband med ögon, händer och hjärna. Detta främjar koncentration, precision och kreativt uttryck.
  •  Ge en djupgående förståelse för principerna bakom Nastaliq och Shekaste Nastaliq - persisk klassisk kalligrafi. Deltagarna kommer att kunna tillämpa dessa principer i sina egna konstverk och uppskatta den kulturella rikedomen i persisk kalligrafi.
  • textkomposition och grafiska element
  • färg och form i kalligrafi

Målgrupp

Blandad nivå, både nybörjare och vana kalligrafer är välkomna.

Undervisningsform

Undervisningen online - både med individuella genomgångar och i grupp. Deltagarna kan komma att delas in i olika grupper beroende på deras tidigare erfarenhet och kunskap. 

Material

Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Vi kommer att använda en kalligrafipenna (bamboo& brush)och glans papper. Vad du som deltagare behöver köpa in kommer att skickas ut via mejl innan kursstart. 

Om cirkelledare 
Ali Ghertasi har en universitetsutbildning inom sociologi och konst. Hans passion för konst sträcker sig över mer än 35 år, där han har utfört konstnärligt arbete inom måleri och kalligrafi. Ali jobbar som bildlärare och har arrangerat och deltagit i många konstutställningar både nationellt och internationellt.

Det som gör Alis arbete unikt är hans strävan efter att kombinera traditionell och modern konst. Varje konstverk han skapar bär på denna harmoniska förening av det gamla och det nya. Ali har alltid funnit stor glädje och tillfredsställelse i att vara lärare och dela med sig av sin passion till andra. 

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
15 okt 2024 - 15 okt 2024
Tisdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
tis 15 okt 2024 kl 10:00-15:00
Studietimmar
16
Kurs-ID
117985
Pris
1700 kr