Kroki

Plats Helsingborg

Utveckla din förmåga att gestalta den mänskliga kroppen på ett konstnärligt och kreativt sätt. Kroki är en utmärkt metod för att träna öga och hand, och passar både nybörjare och erfarna tecknare.

Boka nu

Kursinnehåll

Kroki är både en konstform i sig, och övning för att träna öga och hand på för alla som tecknar och målar. På den här kursen tecknar ni både korta och långa ställningar, med levande modell vid varje tillfälle.

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren tecknare är kroki en utmärkt metod för att fortsätta utveckla din förmåga att teckna anatomi och figurativ konst. Öva upp din förmåga att se och uppleva form, volym, linjer och proportioner i flera olika material så som blyerts, kol och krita.

Under kursen lär du dig:

  • Teckna långa och korta ställningar efter levande modell
  • Stödpunkt och lodlinje
  • Proportioner, volym, mellanrumsform
  • Materiallära

Kursupplägg

Huvuddelen av tiden läggs på praktiska övningar som varvas med korta genomgångar.

Förkunskaper

Kursen är lämplig för alla, såväl nybörjare som den som har lite mer erfarenhet, eftersom du får arbeta utifrån din egen kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Stafflier finns att låna i vår ateljé.

Ta med dig skissblock i A2-storlek, mjuka blyertspennor (3B, 5B) och suddgummi till första tillfället. Kursledaren går igenom material på första tillfället. 

 

Kursledare

Patrik Dahlberg

”Uppmuntran och feedback i ditt unika skapande”

En göteborgare som nyligen flyttat till vackra Skåne. Patrik har arbetat med egen konstnärlig verksamhet och undervisat på olika nivåer som behörig bildlärare.

Med en MFA från Valands konsthögskola, studier vid Kunstakademiet i Olso, vistelsestipendier i Japan och Estland, och därtill en påbyggnadsutbildning inom pedagogik har han lång erfarenhet som konstnär och pedagog.

Målet i Patriks lärande är att inspirera till att våga testa nya material och format, abstrakt eller föreställande, och påvisa kvalitéerna i varje deltagares skapande. Med varje deltagares individuella förutsättningar och förkunskaper i fokus uppmuntrar han till att utveckla unika uttryck och främja skapandeprocessen.

I sitt eget konstnärskap jobbar han främst med två-dimensionella uttryck. Han går gärna på utställningar, små och stora, både för att hålla sig ajour och för att njuta av konst. Ars longa vita brevis - gå en konstkurs!

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Helsingborg

kundservice.syd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
5 sep 2024 - 3 okt 2024
Torsdag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
tor 5 sep 2024 kl 17:30-19:45
  • tor 12 sep 2024 kl 17:30 - 19:45
  • tor 19 sep 2024 kl 17:30 - 19:45
  • tor 26 sep 2024 kl 17:30 - 19:45
  • tor 3 okt 2024 kl 17:30 - 19:45
Plats
Dragaregatan 2, 25442 HELSINGBORG
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
409180
Pris
2145 kr