Kreativ kroki

Plats Kungsbacka

Vill du kunna teckna kroki? På den här kursen tecknar du efter levande modell och övar din förmåga att se och uppleva form, volym, rörelse och balans i bilden.

Boka nu

Innehåll

Vid krokiteckning samlas vi kring en modell som intar olika ställningar under kortare och längre pass. Vid kroki ges tillfälle att träna på i stort sett alla de frågeställningar vi kan möta när vi uttrycker oss i bild. 

Vi kommer att utforska olika strategier, tekniker och ha roligt med att teckna den mänskliga kroppen. Under denna kurs kommer du att fördjupa dig i konsten att gestalta den mänskliga formen och utveckla din förmåga att tolka och skapa med levande modeller som inspiration. Kursen "Kreativ kroki" handlar om att utforska din egen stil för att uttrycka modellens kropp.

Under kursen kommer du att:

  • Teckna både korta och långa ställningar med levande modell vid varje tillfälle.
  • Använda olika strategier för att teckna en levande modell.
  • Utveckla din förmåga att gestalta proportioner, rörelse, volym och mellanrumsform i människokroppen genom observation och övningar.
  • Utforska olika tekniker och material för kroki teckning och måleri.
  • Främja din personliga uttrycksfullhet och konstnärliga självutveckling genom att tolka modellens kropp på ditt eget sätt.
  • Delta i gemensamma genomgångar där du kan dela med dig av dina arbeten och få feedback från dina medkursdeltagare och kursledare.
  • Få inspiration från andra konstnärer och konstnärliga rörelser genom diskussioner och visning av konstverk.

Målet är att du ta med dig minst en bra inspirerande teckning hemma vid varje tillfälle. 

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Stafflier finns att låna i vår ateljé. Ta med dig skissblock eller papper och blyertspennor. Det finns möjlighet att gå igenom olika tekniker under kursen, kursledaren går igenom material på första tillfället.

Förkunskaper

Kursen är lämplig för alla, oavsett tidigare erfarenhet eller kunskap inom konst. Inga förkunskaper krävs för att delta. Du ska vara 16 år eller äldre.

Gruppstorlek

5-12 deltagare.

Kursledare

Marçal Morell I Torra

Marçal Morel är konstnär och designer med en magisterexamen inom fri konst på Barcelonas Universitet. Han har en stor passion för kroki och att teckna med levande modell. Under tiden har han utvecklat en unik metod som inkluderar en blandning av traditionella och moderna tekniker. Denna metod syftar till att ge eleverna en känsla av frihet och tillit när de utforskar konsten att teckna med levande modell.

Marçal Morell är kursledare på Folkuniversitetet i Kungsbacka

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Kungsbacka

info.kungsbacka@folkuniversitetet.se

Kursperiod
1 okt 2024 - 5 nov 2024
Tisdag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
tis 1 okt 2024 kl 18:00-20:15
  • tis 8 okt 2024 kl 18:00 - 20:15
  • tis 15 okt 2024 kl 18:00 - 20:15
  • tis 22 okt 2024 kl 18:00 - 20:15
  • tis 29 okt 2024 kl 18:00 - 20:15
  • tis 5 nov 2024 kl 18:00 - 20:15
Plats
Nygatan 10C, 43430 KUNGSBACKA
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
308820
Pris
2750 kr