Måleri

Plats Helsingborg

Utveckla din färdighet i måleri och arbeta utifrån din egen kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Boka nu

Kursinnehåll

Utveckla ditt måleri och din teknik, och få bättre förståelse för materialet och dess möjligheter. Är du nybörjare får du lära dig grundläggande tekniker och materiallära. Stimulera din skapande process och ta dig an nya utmaningar. 

  • utveckla ditt måleri med individuell handledning
  • målarteknik - gemensamma och individuella genomgångar efter behov
  • introduktion i materialkunskap för nybörjare

Kursupplägg

Du arbetar praktiskt med dina projekt, med handledning från läraren, större delen av tiden. Läraren har stor lyhördhet för vad du vill uppnå och hjälper dig att anpassa dina projekt så att du ska nå dina mål. Du väljer själv om du vill arbeta i akryl, olja eller akvarell.

Förkunskaper

Både nybörjare och du som målat tidigare är välkomna då undervisningen är individuellt anpassad till stor del. Du får arbeta utifrån din egen kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Kursmaterial

Materialkostnader ingår inte i avgiften. Stafflier finns att låna i ateljén.

Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Kursledare

Patrik Dahlberg

”Uppmuntran och feedback i ditt unika skapande”

En göteborgare som nyligen flyttat till vackra Skåne. Patrik har arbetat med egen konstnärlig verksamhet och undervisat på olika nivåer som behörig bildlärare.

Med en MFA från Valands konsthögskola, studier vid Kunstakademiet i Olso, vistelsestipendier i Japan och Estland, och därtill en påbyggnadsutbildning inom pedagogik har han lång erfarenhet som konstnär och pedagog.

Målet i Patriks lärande är att inspirera till att våga testa nya material och format, abstrakt eller föreställande, och påvisa kvalitéerna i varje deltagares skapande. Med varje deltagares individuella förutsättningar och förkunskaper i fokus uppmuntrar han till att utveckla unika uttryck och främja skapandeprocessen.

I sitt eget konstnärskap jobbar han främst med två-dimensionella uttryck. Han går gärna på utställningar, små och stora, både för att hålla sig ajour och för att njuta av konst. Ars longa vita brevis - gå en konstkurs!

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Helsingborg

kundservice.syd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
7 okt 2024 - 28 okt 2024
Måndag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
mån 7 okt 2024 kl 17:30-20:30
  • mån 14 okt 2024 kl 17:30 - 20:30
  • mån 21 okt 2024 kl 17:30 - 20:30
  • mån 28 okt 2024 kl 17:30 - 20:30
Plats
Dragaregatan 2, 25442 HELSINGBORG
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
409179
Pris
1595 kr