Måleri - fördjupning

Plats Visby

Nu erbjuder vi en helgkurs med fördjupning i tonmodellering och färgmodulering, två fundamentala aspekter av målerikonsten. Kursen syftar till att ge deltagarna en bättre förståelse för hur ljus, skugga och färg interagerar för att skapa dynamiska och uttrycksfulla konstverk

Boka nu

Mål

Kursens mål är att förstå principerna bakom tonmodellering och dess inverkan på form och volym genom lekfulla uppgifter. 

Förkunskaper

Kursen är öppen för alla som är intresserade av måleri, från nybörjare till erfarna konstnärer som önskar finslipa sina tekniker och sitt uttryck.

Kursinnehåll

Här får du möjlighet att undersöka färgmoduleringens betydelse för att skapa harmoni och kontrast. Du kommer att utveckla en personlig stil genom experiment och praktisk tillämpning. Med nya kunskaper får du både inspiration och nya verktyg för att konkret kunna utveckla ditt konstnärskap.

  • Tonmodellering: teori och praktik kring ljus och skugga.
  • Tekniker för att skapa illusionen av tredimensionella former på en tvådimensionell yta.
  • Övningar för att förbättra förmågan att se och återge tonvärden.
  • Färgmodulering: studier i färgteori och dess praktiska tillämpning i måleri.
  • Experiment med färgblandning och skapande av färgskalor.
  • Skapande av målningar som använder färg för att förmedla känslor och stämningar.

Bra att veta

All material ingår och max 8 deltagare på kursen! 

Kursledare

Ivana Egic

Sommaren 2014 flyttade jag till Sverige och Visby. Under mina sista år i Kroatien studerade jag och slutförde masterstudier i bildpedagogik. Jag har förvärvat den akademiska titeln Masterexamen i bildpedagogik på Akademin för brukskonst vid Universitetet i Rijeka, i Kroatien. Väl i Sverige började jag engagera mig och jobba mer inom konst. Sen 2018 har jag jobbat som kursledare på Folkuniversitetet i Visby.

I mitt arbete gillar jag att skapa konst och utveckla samt överföra mina kunskaper till mina deltagare. Det är också intressant att följa utvecklingen av deltagarnas konstnärliga uttryck. 

Min egen målning behandlar oftast skildringen av människokroppen. Grundmotivet i mitt arbete är den nakna kvinnokroppen, och genom olika målningstekniker utforskar jag kvinnors skönhet och styrka. Min målning präglas av färg och uttrycksfullhet, och jag sysslar mest med akrylmålning. 

Det är en sån glädje att kunna dela min kärlek till att måla med andra och förhoppningsvis sprida lite uppmuntran längs vägen!

Fotografi på Ivana Egic.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Visby

info.visby@folkuniversitetet.se

Kursperiod
16 nov 2024 - 17 nov 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 16 nov 2024 kl 10:00-15:00
  • sön 17 nov 2024 kl 10:00 - 15:00
Plats
Merkuriusgatan 1, 62141 VISBY
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
118257
Pris
1550 kr