Teckning fördjupning

Plats Helsingborg

En fördjupningskurs för dig som har tecknat tidigare och som vill fortsätta att utveckla din teknik och ditt bildseende.

Boka nu

Kursinnehåll

Kursen fokuserar på observation och studier av objekt, stilleben och porträtt. Du får även lära dig om och utforska kreativ teckning med fantasin som din guide. Under kursens gång kommer fortsätter du att förfina och utveckla dina teckningstekniker. 

Under kursen lär du dig om:

  • att teckna från observation och fantasi
  • stilleben och perspektiv
  • porträtt och helfigur, ansiktsdrag och proportioner
  • landskap och omgivning

Kursupplägg

Genomgångar varvas med övningar. Mycket tid läggs på att ge dig utrymme att öva och skapa. Undervisningen ger individuell handledning utifrån varje enskild deltagares nivå.

Förkunskaper

Individuellt arbetet varvas med gemensamma genomgångar. Kursen passar dig som har tecknat tidigare och som vill fortsätta att utveckla din teknik. Varje deltagare får handledning efter sin förmåga och ambitionsnivå.

Har du inte erfarenhet av att teckna tidigare, eller vill fräscha upp dina kunskaper rekommenderar vi vår kurs Lär dig teckna.

Material

Materialkostnader ingår inte i kursavgiften.

 

Kursledare

Mary Copper

Mary Copper är konstnär som bor i Malmö sedan 2021. Innan dess bodde hon i Seattle, USA, där hon undervisade i teckning och måleri vid University of Washington och Gage Academy of Art. Hon har bakgrund inom observationsteckning och måleri, och arbetar mest med oljemåleri i sin egen praktik.

Att teckna är att upptäcka vad det är man verkligen ser. I sin egen praktik och undervisning brinner hon för teckningen som en grund på vilken allt annat inom konsten kan byggas.

I hennes kurser lär sig eleverna de grundläggande principerna för teckning samtidigt som de lär sig att utveckla färdigheter utifrån sina egna intressen.

Mary Copper

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Helsingborg

kundservice.syd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
5 nov 2024 - 26 nov 2024
Tisdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
tis 5 nov 2024 kl 18:00-20:15
  • tis 12 nov 2024 kl 18:00 - 20:15
  • tis 19 nov 2024 kl 18:00 - 20:15
  • tis 26 nov 2024 kl 18:00 - 20:15
Plats
Dragaregatan 2, 25442 HELSINGBORG
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
409080
Fåtal platser kvar
Pris
1195 kr