Förkunskaper
Eftersom en stor del av undervisningen bygger på individuell handledning vänder sig kursen till alla, nybörjare som mer avancerade. Nybörjare får en introduktion i ämnet, material och tekniker.
Mål
Efter avslutad kurs ska du känna till olika teckningstekniker och material, ha fått lust och mod att teckna och tränat ditt seende. Du har en bra grund för att kunna arbeta vidare på egen hand inom teckning eller för att fortsätta med t ex måleri, akvarell och kroki.
Innehåll
Teckningskursen ger dig en serie övningar vars syfte är att träna ditt bildseende. Du får också introduktion till bildskapandet med moment som komposition, form, ljus och karaktär. Vi studerar utifrån olika stillebenuppställningar och övningar. Teckningsövningar med individuell handledning. Till första lektionen behöver du ta med dig penna och ritblock i A3 format. Vill du använda ritkol, eller annan teknik, går det också bra.
Undervisningsform
Vi arbetar med gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning.
Material
Material ingår ej. Ta med dig blyertspennor, sudd, papper eller block i A3 storlek till första sammankomsten. Kursledaren kommer gå igenom olika material i början av kursen.
Kursledare
Gustaf Lilliestierna arbetar idag som konstnär. Gustaf har studerat konst och filosofi i Sverige och i London, och han jobbar mestadels med figurativt måleri. Gustaf beskriver själv att han fascineras av en djup mänsklig erfarenhet, erfarenheten av det vi kallar bilder. Denna fascination har väckt ett starkt intresse för bildens implicita natur.
På sina kurser arbetar Gustaf med ett öppet och feedbacksorienterat klimat där ni tillsammans skapar en stabil praktisk grund i det kreativa arbetet. Hans plan är att handleda gruppen i
gemensamma moment, samt att bistå med hjälp i individuella arbeten. Kursen kommer
dels vara uppbyggd runt praktiska studier, snabba övningar och handledning - men kursen
kommer även innehålla teoretiska element, feedback sessioner och ett par kortare
föreläsningar.
Kursledare
Gustaf Lilliestierna
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje