SketchUp grund, helg

Plats Göteborg

SketchUp är ett 3D-skissprogram som är lätt att hantera och är mycket användbart inom teknisk ritning och inredningsprojekt.

Boka nu

Mål

Kursen ger en introduktion till SketchUp. Efter avslutad kurs kommer du att ha fått en grundlig introduktion i både 2 & 3D-funktioner samt hur man modifierar redan skapade objekt. Vi fokuserar mycket på presentations- och publiceringsmöjligheterna i programmet. Kursen inriktar sig främst på hur du kan använda SketchUp inom inredning, design och arkitektur.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som är intresserad av att lära dig mer om ritprogrammet SketchUp.

Kursinnehåll

Du får bland annat lära dig programvarans verktyg med fokus på 3D modelllering. Kursen ger förståelse för de många möjligheterna som programmet rymmer med både 2D ritning, 3D modellering och visualisering. På kursen använder vi SketchUp Pro 2019, men SketchUp finns också att ladda ner som gratisversion.

Förkunskaper

Grundläggande datorvana.

Arbetsformer

Vi arbetar i små grupper för att kunna ge alla deltagare individuell handledning. Huvuddelen av tiden läggs på praktiska övningar som varvas med korta genomgångar. Vi arbetar med övningar efter kursledarens material samt handledning i att söka egen kunskap via videotutorials.

Kursledare

Katrin Lysvret

Katrin Lysvret har studerat arkitektur både i Sverige och utomlands. Har examen från Chalmers i Göteborg. Hon har även gått flera år på förberedande konstskolor, bland annat HDK-Steneby. Har gått från anställd som arkitekt och jobbar för närvarande frilans med olika typer av projekt; medskapande byggnadsutvecklin, bygemenskaper, alltså workshop-baserad boendeplanering, bygglov och digital visualisering. På Art College undervisar Katrin på Inredning & Design, samt håller kortare kurser i SketchUp och Bygglov med mera.

Katrin Lysvret

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
5 okt 2024 - 6 okt 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 5 okt 2024 kl 09:00-16:00
  • sön 6 okt 2024 kl 09:00 - 16:00
Plats
Norra Allégatan 6, 41301 GÖTEBORG
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
310185
Pris
3125 kr