Kursinnehåll
Detta är en kurs för barn i åldern 6-12 år tillsammans med en vuxen. På kursen får ni testa de grundläggande handbyggnadsteknikerna inom keramik, lära känna leran som material och arbeta tillsammans på gemensamma projekt.
Kursen innehåller:
- materialkunskap, lerans olika egenskaper
- tekniker för att bygga föremål
- grundläggande verkstadsvård
Kursupplägg
Gemensamma genomgångar i grupp kombinerat med individuell handledning. Drejning och glasering igår inte i denna kurs.
Kursledaren glaserar alstren efter avslutad kurs, och ni väljer själva färg.
Eftersom en stor del av undervisningen är individuellt anpassad kan deltagare med varierad erfarenhet samsas på samma nivå. Ni får arbeta med moment som är anpassade till era kunskapsnivåer och förutsättningar.
Målgrupp och förkunskaper
En kurs för nybörjare och ni som har viss keramisk erfarenhet sedan tidigare. Barn i åldern 6-12 år tillsammans med en vuxen som de känner väl.
Kursavgiften innefattar en vuxen + ett barn. Det går förstås utmärkt om en annan vuxen än just föräldern går tillsammans med barnet. Det går inte att dela en kursplats med flera personer.
Lokal
Vår keramiklokal ligger på Chokladfabriken i Stattena, med goda cykelförbindelser och flera busshållplatser i närområdet.
Material
Materialkostnad ingår inte i kursavgiften. Det aktuella lerpriset är 75 kr/kg, inklusive glasyr och bränning*. Du betalar enklast via Swish. Om du inte kan eller vill betala med Swish kan du välja att betala via faktura. Fakturan skickas ut efter kursens slut, och det tillkommer då en fakturaavgift på 95 kronor. Denna information finns även i din kallelse och är tillgänglig i kurslokalen.
*Vi reserverar oss för en ändring av materialkostnaden.
Kursledare
Jennifer Bjarnelöf
Leran är ett direkt och följsamt material i händerna med många uttryck och tekniker att utforska.
Jag heter Jennifer Bjarnelöf och är verksam keramikkonstnär baserad i Halmstad. Min konstnärliga resa började på Konstskolan Munka och fortsatte via keramiklinjen på Mullsjö folkhögskola. Våren 2024 tog jag min kandidatexamen i keramikkonst vid HDK-Valand, Göteborgs universitet. Från mina studier bär jag med mig nutida och traditionella perspektiv på keramikhantverket.
Mitt konstnärskap grundar sig i mitt värnande för vår natur och dess invånare. Tematiskt utgår mina projekt ofta från en specifik djurart eller växt, Jag välkomnar keramikens mångfald av metoder och tekniker och skapar allt från skulpturer till bruksföremål eller en kombination av båda delar.
Som cirkelledare på Folkuniversitetet vill jag skapa ett rum där du kan arbeta lekfullt och fritt – oavsett tidigare erfarenhet eller bakgrund.

Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Helsingborg